Prima Pagina Windows 10 Windows 10 – Prototipul de smartphone Microsoft

Windows 10 – Prototipul de smartphone Microsoft

Windows 10 in versiunea mobila este testat pe un prototip de smartphone dezvoltat in momentul de fata de catre compania Microsoft si folosit de angajati.

Windows 10 urmeaza sa stea la baza unui nou smartphone pe care Microsoft il are in momentul de fata in dezvoltare si care este testat sub forma de prototip in campusul companiei. O noua versiune a Windows 10 Mobile este pregatita de catre compania Microsoft in momentul de fata, ea fiind testata pe acest prototip pe care unii dintre angajatii celor din Redmond il folosesc zilnic.

Windows 10 este folosit de catre cei de la Microsoft si in calculatoarele si in tabletele pe care le vinde in lumea intreaga, iar ceea ce lipseste este un smartphone. Ei bine, se pare ca acest dispozitiv este in dezvoltare si probabil o versiune interesanta a Windows 10 pentru asemenea terminale mobile va fi oferita de catre compania americana cu produsul.

Windows 10 poate fi folosit de catre Microsoft pentru a-i arata companiei Apple ca un singur sistem de operare poate fi utilizat pe orice fel de dispozitive. Utilizarea Windows 10 pe tabletele Surface a pus presiune mare pe compania Apple sa aduca macOS in tabletele iPad, dar pana acum cei din Cupertino n-au dat in vreun fel de inteles ca asta urmeaza sa se intample.

Windows 10 si prototipul de smartphone Microsoft

Windows 10 ar putea fi foarte util pentru un smartphone, daca aplicatii pentru calculatoare ar putea fi portate usor, Microsoft putandu-le oferi oamenilor functii avansate intr-un dispozitiv mic. Aceasta este totusi doar o parte a ecuatiei, deiarece la acest dispozitiv cu Windows 10 lucreaza inclusiv oameni din echipa Microsoft ce dezvolta HoLoLens.

Windows 10 pentru smartphone ar urma sa includa functii pentru realitate augmentata si/sau virtuala, cam asa cum ofera compania Apple cu iOS 11. Cei de la Samsung vor sa ofere exact acelasi lucru in Samsung Galaxy Note 8 incepand de luna viitoare, asa ca Microsoft are “mingea ridicata la fileu”, deci in Windows 10 trebuie sa implementeze ceva similar pentru clienti.

Windows 10 este capabil sa functioneze pe procesoare ARM, deci Microsoft are un avantaj serios aici, iar acum cateva saptamani v-am prezentat interfata CShell care a sugerat pentru prima oara ca un smartphone ar fi in lucru. De acest smartphone cu Windows 10 nu se ocupa si divizia care a dezvoltat produsele Surface, asa ca probabil va reprezenta o schimbare de directie pentru companie, dar ramane de vazut daca va fi vreodata lansat ceva.

Windows 10 este cel mai popular sistem de operare pentru claculatoare in momentul de fata, iar integrarea sa intr-un smartphone ar fi o decizie extrem de buna pe care compania Microsoft ar putea-o lua.

windows 10 prototip smartphone microsoft

 • Dani

  Astia cat o sa mai incerce pana se plictisesc ? E mort, lasati-l sa moara naibii in pace….

 • Victor Neacsu

  Genul de articol in care de fapt nu se spune nimic, nu se aduce vreo informatie ci este facut doar de dragul de a mai umple pagina cu “ceva”!

 • Srb Srb

  Doamne, pana si pe surface book cu ecran de 13.5″ si tot e greu sa manipulezi UI a windows 10 cu toate iconitele lor mici etc…..acuma sa mearga in maxim de penibil? windows 10 pe 5-6″ …

 • Srb Srb

  este un articol despre faptul ca microsoft se gandesc sa faca o prrostie, adica windows 10 pe smartphone

 • Florin Gabriel Haja

  E vorba de Windows 10 Mobile cu viitorul CShell, deci interfața de desktop se scalează în așa fel încât să fie ușor de folosit pe telefon, cum e cu DeX pe Samsung S8

 • Srb Srb

  mai exista windows 10 mobile? stiam ca au renuntat la el de cand au dat gres acum 2-3 ani
  Clar in articol si zvon este despre windows 10 home/pro/desktop pt ca se specifica ca microsoft a lucrat sa mearga si pe ARM, si tinand cont ca win mobile e pe arm de mult timp…