Facebook Reduce Pretul Singurului sau Produs

Facebook a decis sa reduca pretul de vanzare pentru casca de realitate virtuala Oculus Rift si pentru controllerul touch asociat acesteia.

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri, prin intermediul companiei Oculus, ca ofera la reducere intregul echipament pentru realitate virtuala pe care il are in vanzare in momentul de fata. Facebook a cumparat compania Oculus cu cativa ani in urma pentru a dezvolta echipament pentru realitate virtuala, iar acum a luat decizia de a il vinde la reducere pentru a-si ataca concurentii.

Facebook are unul dintre cele mai avansate echipamente pentru realitate virtuala, iar aici vorbim atat despre o casca, cat si despre controllere touch dedicate. Oculus vinde la pretul de 399 de dolari casca pentru realitate virtuala numita Rift, dar si controllerele tactile pentru ea, Facebook luand decizia ca aceasta promotie sa fie disponibila timp de 6 saptamani de zile.

Facebook a redus preturile produselor Oculus pentru a le aduce la acelasi nivel cu cel al Playstation VR, dezvoltat decatre compania Sony si vandut acum. Facebook vinde produsele Oculus si la un pret mai mic decat cel perceput de catre compania HTC pentru Vive, acesta costand 800 de dolari, insa avand nevoie si de un calculator puternic pentru a afisa grafica in casca de realitate virtuala.

Facebook reduce pretul singurului sau produs pentru a creste interesul in realitate virtuala

Facebook a cumparat compania Oculus cu nu mai putin de 3 miliarde de dolari, iar acum incearca sa scoata si ceva bani de pe urma ei dupa ce a investit in mentinerea sa in functiune. Facebook a privit Oculus ca o companie pentru viitor, care dezvolta tehnologii esentiale pentru umanitate, iar de aceea a si cheltuit o suma atat de mare de bani pentru a se asigura ca detine tehnologiile sale.

Facebook investeste foarte mult in tehnologii de acest gen, iar presedintele Mark Zuckerberg pune foarte mare pret pe a integra realitatea virtuala in vietile tuturor oamenilor. Acesta doreste ca Facebook sa faca parte din aceste servicii de realitate virtuala, astefel ca Oculus are, desigur, o aplicatie care permite interconectarea cu conturile Facebook ale utilizatorilor.

“Oculus, the virtual reality company owned by Facebook Inc, is temporarily cutting the price of its hardware, as the industry tries to figure out why the technology for immersive games and stories has not taken off among consumers. Oculus is cutting the combined price of its Rift headset and Touch controllers to $399 for six weeks beginning on Monday.”

Facebook este o companie care este cunoscuta pentru ca detine cea mai mare retea de socializare de pe planeta, insa ea investeste si in multe alte companii pe care le detine. Facebook dezvolta si tehnologii pentru realitate augmentata, investeste si in industria aeronautica, in sisteme de ghidare autonoma pentru automobile si in multe altele, pentru ca are resursele sa o faca.

Facebook av continua sa promoveze realitatea virtuala si in viitor, asa ca ramane de vazut ce alte surprize mai are pregatite.

Facebook pret produs