Facebook – ATENTIE Mesajul cu Spargerea Contului

Facebook are un mesaj periculos care circula prin diverse grupuri de persoane, acesta pacalind utilizatorii cu spargerea contului de Jayden K. Smith.

Facebook este cea mai folosita retea de socializare de pe planeta, iar asta inseamna ca hackerii sunt mai mereu atenti la a compromite cat mai multe conturi de utilizator si implicit calculatoare. In aceasta idee, recent a inceput sa fie distribuit prin Facebook si Facebook Messenger un nou mesaj care le spune utilizatorilor sa nu adauge in lista de prieteni o anumita persoana, deoarece ea le-ar putea sparge contul.

Facebook este plin de utilizatori care raporteaza mesajul de mai jos, in care se mentioneaza faptul ca adaugarea unui Jayden K. Smith ca prieteni va duce la spargerea contului vostru. Mesajul partajat pe Facebook de milioane de oameni spune ca acest Jayden K. Smith este de fapt un hacker care ne va sparge contul Facebook chiar din momentul in care il adaugam ca si prieten.

Facebook este plin de oameni naivi, iar acest mesaj ii are pe ei in vedere, el spunand ca presupusul hacker Jayden K. Smith le va sparge contul Facebook chiar si daca un alt prieten il adauga in lista. Vorbim despre o pacaleala menita sa-i sperie pe cei care habar nu au cum se foloseste un calculator, sau chiar Facebook, foarte multe persoane cazand in aceasta capcana pana in momentul de fata.

Facebook – ATENTIE la acest mesaj trimis de prieteni

Facebook nu are, din pacate, sisteme care sa blocheze automat aceste tipuri de mesaje inainte ca ele sa fie distribuite la prea multi dintre utilizatori. Facebook blocheaza in mod obisnuit campaniile de spam cu malware, insa pacalelile de acest gen nu pot fi blocate si ramane doar ca utilizatorii sa realizeze singuri ca exista persoane care le vor raul si profita de naivitatea lor.

Facebook este, din pacate, folosita pentru a distribui atacuri malware in masa, iar in multe cazuri acestea implica inclusiv accesarea unui link pentru infectare. Chiar daca acest atac nu are asa ceva la baza, trebuie sa aveti foarte multa grija cand va sunt partajate link-uri pe Facebook si sa nu le accesati pentru ca va puteti infecta extrem de rapid calculatoarele, sau smartphone-urile.

“Please tell all the contacts in your messenger list not to accept Jayden K. Smith friendship request. He is a hacker and has the system connected to your Facebook account. If one of your contacts accepts it, you will also be hacked, so make sure that all your friends know it.”

Facebook este un website, iar ideea ca o persoana sa va poata sparge contul doar prin simpla adaugare in lista de prieteni este pur si simplu stupida. Simpla adaugare a unei persoane ca si prieten pe Facebook nu reprezinta un pericol pentru voi decat daca interactionati cu acea persoana si va cere sa accesati anumitei website-uri, sau sa faceti alte actiuni care v-ar putea comproimte.

Facebook este o retea de socializare cu foarte multe pericole, pe care trebuie sa le evitati in mod inteligent, altfel riscati sa ramaneti cel putin fara conturile voastre.

facebook atentie mesaj spart cont

3 COMENTARII

 1. Am primit și eu,doar de la o singura persoana ce-i drept :
  “Spuneți tuturor contactelor din lista dvs. de mesagerie să nu acceptați cererea de prietenie Jayden K. Smith. Este un hacker și are sistemul conectat la contul tău Facebook. Dacă unul din persoanele dvs. de contact acceptă acest lucru, veți fi, de asemenea, hacked, deci asigurați-vă că toți prietenii dvs. știu acest lucru. Mulțumiri. Redirecționată după primire.
  Țineți degetul în jos pe mesaj. În partea de jos în mijloc se va spune înainte. Hit apoi faceți clic pe numele celor din lista dvs. și le va trimite”

 2. Buna,o intrebare am si va rog sa-mi dati niste raspunsuri daca puteti!
  Ati patit asa ceva? :
  “Confirmă-ți numele
  Le cerem tuturor utilizatorilor de pe Facebook să-și folosească numele din viața reală. Astfel, prietenii tăi pot ști cu cine intră în contact.
  Ai la dispoziție două modalități pentru a-ți confirma numele. Dacă nu ai un document de identificare emis de autorități, nu e nicio problemă. Putem folosi și o combinație între alte documente, cum ar fi fotografia ta din albumul de absolvire și o factură la utilități.”
  In 2 zile diferite mi-a aparut ca sesiunea a expirat iar cand am incercat sa ma reconectez imi cere aceste “documente”.
  Un sfat va rog?Multumesc!!