Siri a pierdut Foarte Multi Utilizatori

Siri este asistentul personal oferit de catre compania Apple pentru iPhone si iPad inca din cursul anului 2011, iar conform unui raport recent, ramane cel mai popular dintre toti. O companie americana a realizat un studiu si a descoperit ca Siri intrece Samsung S Voice, Google Assistant, Amazon Alexa si alti asistenti personali disponibili pe Android.

Siri a ramas in top, dar a pierdut totusi din popularitate intr-un an de zile, ramanand fara 7.3 milioane dintre cei 48.7 milioane de utilizatori lunari pe care-i avea anul trecut. Perioada de monitorizare s-a facut intre lunile mai 2016 si mai 2017, deci asistentul personal Bixby dezvoltat de catre compania Samsung nu a fost inclus in statisticile pentru monitorizare.

Siri este totusi de 2 ori mai popular decat Samsung S Voice, cu ai sai 41.4 milioane de utilizatori activi lunar, Samsung reusind sa adune doar 20 de milioane de utilizatori. Avand in vedere faptul ca aceasta monitorizare vizeaza doar SUA, vedem ca asistentul personal ar fi folosit de peste 10% din populatia tarii, o cifra extrem de mare pentru un software de acest gen.

Siri este folosit, in medie, cate 14 minute pe luna de catre fiecare utilizator, deci unii il folosesc extrem de putin, probabil doar pentru a-i testa unele functii. Avand in vedere ca majoritatea celor care folosesc asistentii personali au peste 55 de ani, si sunt femei, este de inteles de ce perioada de utilizare nu este una foarte mare, dar statisticile nu sunt bune pentru Apple.

“While Siri is still the top-ranking personal assistant app based on number of unique monthly users, between May 2016 and May 2017 Siri’s active user base declined with 7.3 million monthly users (nearly 15 percent of its total) — at the same time Android mobile devices have gained popularity.”

Siri este un asistent personal foarte popular pentru ca foarte multi americani folosesc iPhone, insa daca s-ar face o statistica globala lucrurile ar putea fi diferite, insa deocamdata nimeni nu poate face asa ceva.

siri pierdut utilizatori