Prima Pagina Windows Phone Windows Phone a murit luptand cu iPhone si Android

Windows Phone a murit luptand cu iPhone si Android

Windows Phone a "murit" in incercarea de a concura cu iPhone si Android, suportul pentru versiunea 8.1 fiind oprit astazi de catre compania Microsoft.

Windows Phone a “murit” oficial astazi, compania Microsoft sistand suportul pentru versiunea 8.1 a sistemului de operare pentru terminalele mobile. Windows Phone avut parte de ultima actualizare, cea 8.1 acum 3 ani de zile, iar sistarea suportului pentru ea este un semn ca Microsoft vrea sa uite complet de esecul acestui sistem de operare, dar si de cel al smartphone-urilor asociate.

Windows Phone a fost gandit pentru a concura cu iPhone, iOS, si Android, insa in final s-a dovedit a fi nimic mai mult decat un nou pariu pierdut de catre Microsoft. Windows Phone inca mai ruleaza pe cateva milioane de terminale mobile din intreaga lume, dar avand in vedere ca nu a mai fost actualizat de 3 ani de zile, cei care-l mai folosesc stiu la ce riscuri se expun cu utilizarea sa.

Windows Phone ruleaza pe 80% dintre smartphone-urile care au un sistem de operare Windows activ, restul de 20% ruland versiunea mobila a Windows 10, care inca mai are parte de suport de la Microsoft. Versiunea 8.1 a Windows Phone a fost importanta pentru utilizatorii smartphone-urilor celor de la Microsoft, aducand pentru prima oara asistentul personal Cortana, dar asta nu a schimbat directia in care se indrepta totul.

Windows Phone a murit luptand cu iPhone si Android

Windows Phone in versiunea 8.1 a reprezentat ultima tentativa majora a celor de la Microsoft de a convinge lumea ca sistemul lor de operare mai merita o sansa. Din pacate, atunci iPhone si Android aveau peste 90% din piata smartphone, aceasta cota ajungand in momentul de fata la 99.6%, deci Windows Phone este la fel de nesemnificativ precum Blackberry OS.

Windows Phone dispare si la mult timp dupa ce ultimele terminale Lumia au fost lansate cu el instalat, iar versiunea mobila a Windows 10 reprezinta viitorul, chiar si cu noi terminale in dezvoltare. Windows Phone pare sa fi fost si ultima mare tentativa a Microsoft de a face un sistem de operare pentru smartphone, versiunea mobila a Windows 10 neavand parte de prea multa atentie acum.

Windows Phone a disparut si impreuna cu el dispare o intreaga era in care Microsoft conta in batalia pentru piata smartphone, compania avand acum cu totul alte obiective. Windows Phone nu mai reprezinta o grija pentru Microsoft, cei din Redmond avand acum in prim plan piata calculatoarelor si laptop-urilor, pentru care dezvolta un Windows 10 cu foarte multe functii interesante.

Windows Phone va ramane in istorie ca unul dintre acele sisteme de operare care nu a fost gandit suficient de bine pentru a face un smartphone atractiv, spre deosebire de iOS si Android.

windows phone murit iphone android

 • Kfc

  Windows Phone va ramane in istorie ca o mizerie de sistem de operare.

 • Srb Srb

  dupa cum zicea, acel surface phone vor incerca sa puna windows desktop pe ARM….vor incerca si asta

 • Srb Srb

  Clar badaOS a fost cel mai penibil

 • BLiviu

  O investitie intru store cu aplicatii ar fi meritat . Sa gasim si acolo ce are ios sau android . Oricum ei au oferte pentru compani , pentru multinationale . Am citit azi la munca ca s-au comandat 11000 de telefoane in 2 ani , telefoane de servici pentru sucursala din Romania

 • BLiviu

  Si eu personal daca il scap si lam spart cer altul nou

 • roastedwookie

  la mine la lucru am renuntat la telefoanele lor, l650 si l950. Am inceput de cateva luni sa le inlocuim cu SE, pt ca nu mai prezinta incredere Microsoft la capitolul telefonie, iar windows 10 mobile este o mizerie…ca sa nu mai spun ce bucurie pe angajati ca nu mai sunt nevoiti sa foloseasca un delegatii un telefon cu un app store mort.

 • BLiviu

  Foarte bine , la mine doar ce sa trecut de maxim 2 ani de pe blackberry pe lumia . Astept poate cumpara si ei iphone

 • Viorel Predatorul

  Eu cred că Microsoft ia o pauză cu sistemul de operare pentru mobile. Nu vor să iasă de pe o piață de sute de miliarde de euro. În prezent Microsoft lucrează la o versiune superioară de OS, și în curând vom vedea ce poate.

 • Menthol

  Pacat! WP se misca cel mai bine dintre toate OS-urile mobile. Detin un Iphone 6 si un l950. Se misca mai bine Lumia! Dar cu un magazin gol…n-ai ce vinde…

 • RaduD

  Orice smartphone cu orice OS nativ fără nicio aplicație se misca foarte bine…

 • Florin Gabriel Haja

  Scuza-ma, dar iPhone 6 e mai vechi. Compara Lumia 950 cu 6s-ul

 • kliq

  Sa ii fie ecranul albastru…! :))))

 • Cristi

  Si Tizen de la Samsung e o mizerie

 • lekteur

  Iartă-mă că te întreb precum Moromete: pe ce te bazezi când afirmi enormitatea asta? Enunță măcar trei argumente solide !

 • ζ͜͡Alex YT

  ba, sa stii ca Windows Phone nu mi-a placut niciodata

 • ζ͜͡Alex YT

  Dar… era bun, ca unele functii erau cam lesinate, dar asta este

 • ζ͜͡Alex YT

  Miezeria de Windows Phone

 • Constantin

  Windows Phone ar fi îngropat Androidul dacă se făceau eforturi de stabilitate a magazinului și a platformei de operare din partea Microsoft, luând în considerare ca a apărut pe piață când era saturata de Android și s-a menținut bine câțiva ani pana sa înceapă sa renunțe la suport încet-încet.