iPhone 8 – Face ID in locul Touch ID din 2017

iPhone 8 ar putea avea Face ID din 2017 in locul Touch ID, securizarea biometrica trecand de la amprenta la recunoasterea faciala a utilizatorului.

iPhone 8 ar putea avea Face ID in locul Touch ID incepand cu anul 2017, iar zvonuri aparute saptamana trecuta sugerau fara dubiu aceasta schimbare a Apple. Informatii aparute saptamana aceasta in legatura cu iPhone 8 sugereaza deasemenea faptul ca Touch ID ar putea fi transformat in Face ID deoarece Apple nu poate integra un cititor de amprente sub ecranul noului smartphone.

iPhone 8 ar putea avea Face ID multumita unei noi camere 3D si a unor senzori cu laser si infrarosu pe care compania Apple ii pregateste pentru dispozitivul ce va fi lansat in toamna. Face ID este o denumire foarte posibila pentru noul sistem biometric de recunoastere faciala ce ar putea debuta in iPhone 8, compania Apple dezvoltandu-l ca o solutie pentru Touch ID, ce ar urma sa dispara complet.

iPhone 8 ar fi trebuit sa fie lansat cu un cititor de amprente integrat in noul ecran OLED, insa pentru ca tehnologia nu este pregatita, cei de la Apple iau in calcul recunoasterea faciala, deci Face ID. Apple nu vrea sa integreze Touch ID in carcasa iPhone 8, iar singurele solutii sunt Face ID si un posibil sistem de scanare a irisului, dar inlocuirea citirii amprentei cu un alt sistem este un risc foarte mare al Apple.

iPhone 8 – Face ID in locul Touch ID din 2017 pentru securitate biometrica

iPhone 8 nu poate ramane fara un sistem de securitate biometrica deoarece Apple Pay ar trebui dezactivat, asa ca Face ID este solutia naturala pentru a inlocui Touch ID. Apple dezvolta cu siguranta Face ID de ceva vreme pentru a putea oferi sistemul in iPhone 8, iar daca se gandeste serios sa faca asta, atunci el este cel putin la fel de bun precum Touch ID, altfel oferirea sa nu ar avea sens.

iPhone 8 nu va fi lansat fara Touch ID si Apple Pay, asa cum au sugerat unii analisti, acestia dand de inteles ca Face ID nu ar fi suficient de bun pentru a garanta securitatea platilor mobile. Eliminarea Apple Pay din iPhone 8 nici nu poate fi luata in discutie, indiferent cat de sigur ar fi Face iD, pentru ca Apple va avea cu siguranta o a doua solutie de securizare pentru clienti.

iPhone 8 ar putea avea totusi o alta denumire pentru sistemul de recunoastere faciala, deci nu neaparat Face ID, dar aceasta este un logica pentru linia de produse Apple. Parerea mea este ca era momentul pentru ca Touch ID sa evolueze, iar Face ID ar putea fi evolutia naturala a acestui sistem de securizare biometrica, iPhone 8, urmand a aduce aceasta schimbare majora.

iPhone 8 Face ID