iPhone 8 – Face ID in locul Touch ID din 2017

iPhone 8 ar putea avea Face ID din 2017 in locul Touch ID, securizarea biometrica trecand de la amprenta la recunoasterea faciala a utilizatorului.

iPhone 8 ar putea avea Face ID in locul Touch ID incepand cu anul 2017, iar zvonuri aparute saptamana trecuta sugerau fara dubiu aceasta schimbare a Apple. Informatii aparute saptamana aceasta in legatura cu iPhone 8 sugereaza deasemenea faptul ca Touch ID ar putea fi transformat in Face ID deoarece Apple nu poate integra un cititor de amprente sub ecranul noului smartphone.

iPhone 8 ar putea avea Face ID multumita unei noi camere 3D si a unor senzori cu laser si infrarosu pe care compania Apple ii pregateste pentru dispozitivul ce va fi lansat in toamna. Face ID este o denumire foarte posibila pentru noul sistem biometric de recunoastere faciala ce ar putea debuta in iPhone 8, compania Apple dezvoltandu-l ca o solutie pentru Touch ID, ce ar urma sa dispara complet.

iPhone 8 ar fi trebuit sa fie lansat cu un cititor de amprente integrat in noul ecran OLED, insa pentru ca tehnologia nu este pregatita, cei de la Apple iau in calcul recunoasterea faciala, deci Face ID. Apple nu vrea sa integreze Touch ID in carcasa iPhone 8, iar singurele solutii sunt Face ID si un posibil sistem de scanare a irisului, dar inlocuirea citirii amprentei cu un alt sistem este un risc foarte mare al Apple.

iPhone 8 – Face ID in locul Touch ID din 2017 pentru securitate biometrica

iPhone 8 nu poate ramane fara un sistem de securitate biometrica deoarece Apple Pay ar trebui dezactivat, asa ca Face ID este solutia naturala pentru a inlocui Touch ID. Apple dezvolta cu siguranta Face ID de ceva vreme pentru a putea oferi sistemul in iPhone 8, iar daca se gandeste serios sa faca asta, atunci el este cel putin la fel de bun precum Touch ID, altfel oferirea sa nu ar avea sens.

iPhone 8 nu va fi lansat fara Touch ID si Apple Pay, asa cum au sugerat unii analisti, acestia dand de inteles ca Face ID nu ar fi suficient de bun pentru a garanta securitatea platilor mobile. Eliminarea Apple Pay din iPhone 8 nici nu poate fi luata in discutie, indiferent cat de sigur ar fi Face iD, pentru ca Apple va avea cu siguranta o a doua solutie de securizare pentru clienti.

iPhone 8 ar putea avea totusi o alta denumire pentru sistemul de recunoastere faciala, deci nu neaparat Face ID, dar aceasta este un logica pentru linia de produse Apple. Parerea mea este ca era momentul pentru ca Touch ID sa evolueze, iar Face ID ar putea fi evolutia naturala a acestui sistem de securizare biometrica, iPhone 8, urmand a aduce aceasta schimbare majora.

iPhone 8 Face ID

26 COMENTARII

  1. Face ID ar solutiona si touchID pe tot ecranul…deci cand interactionezi prin 3d touch din notificari vede daca e fatza ta si te lasa, altfel nu. Deci kudos Apple

  2. Adica oricine poate pune mana pe telefonul meu il intoarce cu fata catre mine si il deblocheaza, nu multumesc! Touch ID-ul pentru mine e sfant, sper sa gaseasca o solutie pentru el, cel putin in butonul de power

  3. Nu cred zvonul asta. Cred ca e aruncat doar ca să vadă cum reactioneaza lumea. Ar insemna un sacrificiu si un risc prea mare pt Apple.

  4. Iau găsit repede un nume, se pricep sincer, totul la Apple suna pompos la Apple, dar la crearea și dezvoltarea noilor tehnologii Apple e praf…. Va m spus eu ca dacă companiile android nu pot introduce scanerul de amprenta în display, nici Apple nu poate

  5. Anul asta se pare ca Apple a închis foarte bine “robinetele de scurgeri de informații” despre noul iPhone, astfel ca apar doar aceste zvonuri supte din deget, care se schimba de la o zi la alta. Pana in Septembrie vom afla alte cateva zeci de “scăpări” absolut contradictorii, una mai haioasa decât cealaltă. Adevarul e ca nimeni nu știe nimic, dat trebuie umplute si blogurile astea cu ceva

  6. de acord. cred ca zvonurile astea sunt “leaked” oficial pentru a pune stacheta asteptarilor jos. adevarata miza e pretul. eu cred ca va veni full featured, si la timp in ciuda zvonurilor, pentru ca mizeaza pe o reactie pozitiva de suprindere care sa compenseze adevarata miza si anume pretul de 1200-1300 usd pentru iphone pro/8. ca marketing e o strategie f buna, si se stie ca jumatate din leaks sunt bloguri “colaboratoare” unde se livreaza zvonuri, dar si deviceuri in pre-testing pentru exclusivitate si asa mai departe. cel putin la macbook pro stiu sigur ca asa a fost, ma gandesc ca si la iphone va fi la fel.

  7. Despre i8 in acest moment NU stie nimeni nimic , nici cei din stafful apple???.
    Speculatii nenicule, speculatii.
    E aproape septembrie poate octombrie sau chiar noiembrie?

  8. Dar oare cum va funcționa camera asta 3D magică în întuneric? Cât de rapidă va fi? Dacă stai 3 secunde ca să te scaneze, ar fi praf…

  9. Amprentele in baza de date le au,Cloud ul cu tot ce avem pe tel au.vor și fata noastră acum și grupa sanguina in următorii ani.

  10. Cam cum funcționează și iris scanner-ul la S8 și la viitorul tău Note 8. La S8 cam stai 3 secunde cu tot cu swipe și holbat in ecran,sa înțeleg ca e praf?

  11. Cine spune că scanarea fățăului va dura la fel cu scanarea irisului??? Sunt metode de scanare complèt diferite!
    Nu ți se pare că ar fi praf comparat cu viteza de câteva milisecunde necesare pentru deblocarea prin amprentă?

  12. Așa este,nu se compara cu milisecundele prin amprenta! Cel puțin la iPhone vorbim de milisecunde,la S8 in schimb de câteva secunde pana nimerești camera…am vrut sa zic senzorul de amprenta.

  13. Așa este cu deblocarea S8 când e pe bord. Asta am spus și eu mereu, dar îl poți debloca cu scanerul de iris. Știi tu, este o tehnologie SF pentru Apple…

  14. Dar sper totusi ca la iphone8 sa functioneze ok. La samsungul meu nimic nu mai merge cum trebuie, cam baga functii ca sa fie … utilitate cam putin. Oricum acum mi-au marit salariul , am inceput sa strang deja pentru noul iphone8 .

  15. Dacă îl spargi cu o banală poza a utilizatorului atunci zic pas la tehnologia asta SF. Și cum deblochez ma rog cu iris scannerul un S8 aflat in suportul auto pe parbriz ori pe bord,nicidecum la 30 cm in fata ta?

  16. Păi cât timp ești la volan, nu folosești smartphone-ul. Chiar e mai bine așa că nu poți folosi smartphone-ul la volan, ca măsură de prevenție.
    Dacă pui un Waze sau Google Maps, astea stau cu ecranul activ mereu. Nu ai nevoie de deblocare.

    Eu nu cred că spargi codul cu o simplă poză. Ia tu o simplă poză și păcălește sistemul dacă poți.
    Lasă că vine 3D face detection de la Apple. În cazul în care va funcționa, mă aștept la un mare fail din partea sistemului ăsta.