Facebook Messenger Arata Reclame in Aplicatie

Facebook Messenger va afisa reclame in aplicatiile pentru iPhone si Android, toti utilizatorii urmand a le vedea incepand de astazi in intreaga lume.

Facebook Messenger va incepe sa afiseze reclame in aplicatiile pentru iPhone si Android incepand de astazi, compania Facebook activandu-le pentru toti utilizatorii globali. Facebook a anuntat de ceva vreme ca va afisa reclame in Facebook Messenger pentru toata lumea, nimeni nu a dorit asa ceva, insa iata ca acum ele vor deveni vizibile in ecranul principal al aplicatiei pentru iOS si Android.

Facebook Messenger a avut reclamele afisate in cadrul unui program beta pentru anumiti utilizatori, iar incasarile Facebook din ele sunt atat de bune, incat acum toata lumea le va vedea. Initial Facebook Messenger a afisat reclame doar pentru utilizatorii din Thailanda si Australia, insa raspunsul la ele pare sa fi fost atat de bun incat compania Facebook considera ca toata lumea trebuie sa le vada.

Facebook Messenger va afisa reclame targhetate, adica in functie de ceea ce ne intereseaza pe noi, deoarece Facebook ne urmareste toate miscarile pe internet si stie exact ce ne dorim. Facebook Messenger va prelua cel mai probabil reclamele care sunt setate pentru afisare pe Facebook si Instagram, astfel ca tot ceea ce vedeati deja acolo veti vedea acum si in cadrul acestei aplicatii foarte populare.

Facebook Messenger afiseaza reclame in aplicatiile iPhone si Android

Facebook Messenger va afisa reclamele printre meniurile ecranului principal de conversatii, deci nu le vom vedea si in conversatiile pe care le facem cu prietenii. Acesta este, desigur, doar primul pas, deoarece la un moment dat Facebook Messenger va afisa reclame si in conversatiile noastre, pentru ca Facebook vrea sa monetizeze cat se poate de bine aplicatia pe care o are.

Facebook Messenger are in momentul de fata peste 1.2 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, iar reclamele vor fi afisate pentru toata lumea pana la finalul anului 2017. Avand in vedere numarul foarte mare de utilizatori, reclamele din Facebook Messenger vor aduce sume serioase de bani pentru compania Facebook, cateva miliarde de dolari putand fi generate anual de catre companie.

“[Advertising is] not necessarily everything, but it’s definitely how we’re going to be making money right now. There are some other business models we are exploring as well, but they’re all around ads one way or another. When the average user can be sure to see them we truly don’t know because we’re just going to be very data-driven and user feedback-driven on making that decision.”

Facebook Messenger va afisa reclame pentru toata lumea, dar implementarea nu este una 100% permanenta, deoarece Facebook ia in calcul si ce spun utilizatorii, teoretic. Cei de la Facebook spun acum ca daca utilizatorii Facebook Messenger nu vor fi multumiti de reclamele afisate, compania ar putea renunta complet la idee, dar sa fim seriosi, acest lucru nu se va intampla vreodata.

Facebook Messenger va afisa reclame si WhatsApp Messenger ramane singura aplicatie a celor de la Facebook in care deocamdata nu vedem reclame, dar asta se va schimba cu siguranta in curand pentru ca si aceasta platforma trebuie monetizata.

Facebook messenger reclame aplicatie