Apple va deschide cel mai mare Apple Store in India

Apple intentioneaza sa deschida cele mai mari Apple Store-uri in India pana in 2020, cei din Cupertino avand planuri extrem de interesante pentru aceasta tara. India este a doua cea mai mare tara de pe glob, iar cei de la Apple incearca sa profite de lipsa prezentei din trecut pentru a-si creste vanzarile si a atrage noi consumatori in urmatorii ani cu noi terminale iPhone ieftine.

Apple, conform unor informatii aparute astazi, intentioneaza sa deschida Apple Store-uri care au dimensiuni aproape duble fata de magazinele actuale. Acestea ar urma sa aiba intre 3000 – 4500 de metri patrati, fiind de pana la 10 ori mai mari decat cele pe care compania Samsung le are deschise in momentul de fata in India, fara extrem de mult succes.

Apple are in momentul de fata Apple Store-uri ale caror marime medie este de aproximativ 2500 de metri patrati, deci cele din India ar putea avea dimensiuni aproape duble. Desi Apple intentioneaza sa deschida magazinele pana in 2020, in momentul in care ele vor fi deschise, vor avea dimensiuni similare cu cele mai mari magazine de haine deschise in diverse locatii din India.

Apple ar vrea sa deschida maxim 5 mega-magazine in India in urmatorii 5 – 10 ani, toate fiind plasate in zone metropolitane cu zeci de milioane de locuitori. New Delhi si Mumbai vor fi primele orase care vor gazdui primele magazine ale Apple, cei din Cupertino dorind ca ele sa aiba si un design iconic pentru a iesi in evidenta si a atrage banii indienilor care sunt suficienti de bogati pentru a le cumpar aprodusele.

“Apple Stores in India will be limited in number, the executives said. The company is looking at 4-5 flagship outlets limited to metros over 5-10 years. Apple wants to initially set up two stores, one in New Delhi and second one in Mumbai, said one of the executives. They want the stores to be truly iconic right from the design to the location. However, getting desired space will take time since 10,000-15,000 square feet of prime location is not readily available.”

Apple isi va gandi magazinele ca locatii pe care inclusiv turistii sa le viziteze chiar fara sa cumpere ceva, aceasta fiind strategia celor de la Apple in cam toate pietele. Acestea fiind spuse India va fi gazda celor mai mari Apple Store-uri din intreaga lume, compania Apple avand planuri foarte mari pentru aceasta tara in care, deocamdata, vinde foarte putine terminale iPhone.

apple store mare india