Google a Inceput Batalia cu Uniunea Europeana

Google a inceput o apriga batalie cu Uniunea Europeana dupa ce a angajat 5 case de avocatura pentru a contesta amenda record primita din cauza Google Search.

Google a intrat cu totul in lupta cu Uniunea Europeana dupa ce i-a fost aplicata amenda record de 2.4 miliarde de euro cu aproape doua saptamani in urma. Amenda a fost aplicata de catre Uniunea Europeana impotriva celor de la Google din cauza faptului ca americanii ar fi profitat de pozitia dominanta a Google Search pentru a inhiba concurenta unor magazine online europene.

Google ar fi contractat deja 5 dintre cele mai mari case de avocatura din Europa pentru a face apel impotriva amenzii pe care Uniunea Europeana vrea sa i-o impuna. Nimeni nu se astepta ca Google sa plateasca amenda pe care Uniunea Europeana o considera corecta, asa ca autoritatile europene vor avea o lupta destul de indelungata in fata cu americanii.

Google isi “arata dintii” in aceasta batalie pentru ca Uniunea Europeana vrea sa ii aplice si o amenda mult mai mare din cauza sistemului de operare Android. Google isi ofera automat serviciile in sistemul de operare Android, iar Uniunea Europeana considera asta ca fiind un act de incalcare a legislatieii privind concurenta loaiala, iar amenda ar putea depasi 2.4 miliarde de euro.

Google a inceput batalia cu Uniunea Europeana

Google isi va trimite avocatii la Curtea Generala de Justitie din Luxembourg, a doua instanta ca importanta din Europa, acolo urmand a fi jucat intr-o prima instanta apelul sau. Pana cand aceasta amenda a Uniunii Europene va fi mentinuta sau anulata in instanta, cei de la Google isi vor putea desfasura activitatea in mod normal, insa daca ea va fi confirmata in instanta, compania va trebui sa isi schimbe modul de functionare.

Google are sanse mari totusi de a scapa de amenda, sau de a plati una mult mai mica, deoarece avocatii pe care i-a contractat au avut succes in cazuri similare in trecut. Google plateste cu siguranta sume mari de bani pentru o asemenea aparare, dar asta pentru ca Uniunea Europeana are si o a treia investigatie in lucru, aceasta avand in centru platforma Adsense a celor de la Google.

“Given the potential penalties and damages actions it faces, Google will want to invest in the best possible defense team, and direct legal costs will be a relatively minor consideration. There may be simple capacity reasons as to why they are sharing the workload between a number of law firms, but there is also value to seeking a second opinion, reconsidering strategy, and bringing new ideas to the table.”

 

Google genereaza incasari de aproape 100 de miliarde de dolari anual, cateva zeci dintre ele venind din Europa, deci afacerile de pe continent sunt extrem de importante pentru companie. Amenzile pe care Uniunea Europeana vrea sa le aplice impotriva Google ar putea totaliza aproximativ 10% din incasarile anuale totale, asa ca se explica foarte bine de ce americanii lupta aprig acum.

Google, chiar daca va pierde, va continua probabil sa functioneze intr-un mod similar ca pana acum, dar la limita legislatiei pentru a nu risca noi amenzi.

google batalia uniunea europeana

2 COMENTARII

  1. Bravo, srb. Succes Skynet impotriva legislatiei care incurajeaza concurenta de pe urma careia beneficiaza toti cetatenii europeni. Consumatorii nu merita nimic, forta companii cu monopol.