iPhone ataca piata cartelelor preplatite

iPhone ataca piata cartelelor preplatite cu preturi mici si poate pune probleme foarte serioase pentru terminalele Android disponibile pe piata.

iPhone nu este cunoscut in lumea intreaga ca un smartphone ieftin, ca un smartphone pe care-l poti cumpara cu 2/300 de euro si te poti astepta sa-ti ofere o experienta excelenta. Desi aceasta este perceptia acum, compania Apple incearca sa o schimbe radical si ataca piata cartelelor preplatite cu modele mai ieftine ale iPhone pe care le vinde in diverse zone de pe planeta.

iPhone era vandut cu cartele preplatite in 12 modele in anul 2016, insa pana la inceputul anului 2017 compania Apple a crescut aceasta oferta la nu mai putin de 46 de modele. Vorbim aici despre o piata in care oamenii care nu doresc abonamente sunt dispusi sa plateasca un pret intreg, sau partial subventionat pentru un iPhone care poate fi utilizat cu o cartela preplatita, multi operatori avand oferte foarte bune.

iPhone SE, iPhone 5S si iPhone 6 sunt principalele smartphone-uri pe care compania Apple le vinde la preturi rezonabile impreuna cu cartele preplatite, dar oferta va creste. Puteti vedea mai jos cate modele ale iPhone vinde compania Apple la diversii operatori de telefonie mobila din SUA, dar si cu cat a crescut oferta pentru unii dintre ei in ultimul an, din dorinta Apple de a face mai multi bani.

iPhone ataca serios piata Android in acest mod, pentru ca majoritatea smartphone-urilor Android vandute in lumea intreaga sunt cele foarte ieftine, cu preturi mai mici de 300 de dolari. Nu exista foarte multe terminale iPhone cu preturi mai mici de 300 de dolari, insa in SUA la cartelele preplatite pot fi cumparate terminale iPhone 5S cu preturi de la 49 dolari, iPhone SE cu preturi de la 159 de dolari si iPhone 6 cu preturi de la 199 de dolari.

“The iPhone’s prepaid retail channel placements more than doubled from the second quarter of 2016 to the second quarter of 2017, growing from 15 SKUs to 46 SKUs, and they increased 35% from the first quarter of this year to the second quarter. MetroPCS recently launched the $199 32GB iPhone SE. For base models, Straight Talk as of 7/3 is selling the iPhone 5S for $99, the iPhone SE for $159, and the iPhone 6 for $199. Boost sells the iPhone 5S at $49.99 for porting customers.”

iPhone la un pret atat de mic, chiar si cu o cartela preplatita, este atractiv pentru multi, iar daca Apple poate segmenta vanzarile Android chiar din acest punct, va genera probleme mari pentru Samsung, LG, Sony si multi altii. iPhone nu se transforma dintr-un produs premium intr-unul ieftin, dar pe masura ce apar modele noi si cele vechi raman in vanzare, e normal ca pretul acestora din urma sa scada.

iPhone cartele preplatite