Facebook face Realitatea Virtuala Accesibila

Facebook vrea sa faca realitatea virtuala accesibila pentru toata lumea prin lansarea unei casti ieftine care are si functii avansate.

Facebook va face realitatea virtuala accesibila pentru toata lumea prin lansarea unei casti speciale care va avea un pret de vanzare de numai 200 de dolari. Oculus, compania cumparata de catre Facebook pentru a duce realitatea virtuala la un alt nivel, urmeaza sa lanseze aceasta noua casca pentru realitate virtuala in cursul anului 2018, pretul sau urmand a fi cel mai mic din istorie pentru un asemenea produs.

Facebook a facut o colaborare cu Xiaomi pentru a lansa aceasta casca pentru realitate virtuala ieftina, inginerii Oculus si cei ai inginerilor lucrand de mai bine de un an la ea. Prototipul castii ieftine pentru realitate virtuala dezvoltata de Oculusul Facebook are numele de cod Pacific, iar conform celor care au vazut-o, ar fi o versiune ceva mai mica a actualei casti Rift, care costa dublu.

Facebook vrea ca aceasta noua casca ieftina pentru realitate virtuala sa functioneze fara ajutorul unui calculator sau smartphone, cum se intampla cu produsele actuale. Casca ar fi mai usoara decat cea Rift a Oculus, sau Gear VR a Samsung, dar va avea o placa video mai puternica multumita chip-urilor Qualcomm Snapdragon de ultima generatie pe care Facebook a decis sa le implementeze in ea.

Facebook face realitatea virtuala accesibila pentru toata lumea

Facebook intentioneaza sa lanseze o casca pentru realitate virtuala care ar fi mai puternica si decat cea Daydream a companiei Google, aceasta fiind anuntata anul acesta, dar cam atat. Parteneriatul dintre Facebook si Xiaomi a fost cu siguranta facut posibil de Hugo Barra, vicepresedinte al Facebook si fost vicepresedinte al Xiaomi, o versiune speciala pentru China a castii fiind dezvoltata.

Facebook a avut un alt prototip de casca pentru realitate virtuala prezentata la sfarsitul anului trecut, insa aceea nu a mai fost lansata pentru utilizatorii din lumea intreaga. Acea casca avea unele tehnologii care sunt greu de dezvoltat, asa ca Facebook ar fi luat decizia de a renunta la ele si a alege o solutie mai simpla pentru noua casca, ea avand totusi si putere de procesare dedicata.

“Oculus is working with Xiaomi on a self-contained $200 headset shipping in 2018, Bloomberg Technology reports. The device’s prototype will reportedly be called “Pacific,”. It’s supposed to look like a “more compact” version of the Rift, and it will be a fully standalone device, not connected to a PC or phone.”

Facebook ar putea avea un avantaj major in fata altor companii care vand casti pentru realitate augmentata multumita acestui chip Qualcomm Snapdragon 835. El ar putea prelua o parte din puterea de procesara necesara pentru a afisa imaginile in interiorul castii celor de la Facebook, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de surprize a pregatit compania americana.

Facebook are un plan foarte interesant de a face realitatea virtuala accesibila pentru toata lumea si se pare ca face tot ceea ce este necesar pentru a-l duce la indeplinire.

facebook realitatea virtuala accesibila