Huawei preia o Idee Importanta a Apple

Huawei imprumuta o idee a Apple si vrea un chip care sa fie dedicat pentru inteligenta artificiala din smartphone, acesta putand fi lansat in 2017.

Huawei vrea sa preia o idee importanta a companiei Apple si sa faca o schimbare majora in strategia de dezvoltare pentru viitoarele procesoare dedicate smartphone-urilor. Mai exact, cei de la Huawei vor sa lanseze chip-uri care au procesoare, placi video si chip-uri pentru inteligenta artificiala integrate, acestea urmand a face parte din seria Kirin integrata deja in terminalele sale mobile.

Huawei a descoperit ca inteligenta artificiala reprezinta viitorul, dar si ca un smartphone fara un chip dedicat care sa ofere putere de procesare pentru ea nu poate avea succes. Apple are in dezvoltare un chip numit Neural Engine, acesta urmand a fi separat de cele din seria A si dedicat in exclusivitate sustinerii functiilor de inteligenta artificiala implementate deja in iPhone si iPad, Huawei avand o idee similara.

Huawei, spre deosebire de cei de la Apple, vrea sa creeze un singur chip care are procesor, placa video si un alt procesor sperat care sa sustina inteligenta artificiala. Ideea celor de la Huawei este una foarte interesanta, dar probabil nu va fi la fel de buna precum cea a Apple, altfel cei din Cupertino ar fi facut-o de la bun inceput in loc sa creeze un chip Neural Engine separat pentru aceasta functionalitate.

Huawei preia o Idee importanta a Apple

Huawei investeste de ceva vreme foarte multi bani in dezvoltarea inteligentei artificiale, iar aceasta initiativa este facuta pentru a concura mai eficient cu Apple si Google. Huawei stie ca a ramas cu mult in urma competitoarelor sale in ceea ce priveste dezvoltarea de software pentru inteligenta artificiala, asa ca incearca sa le ajunga, dar si cu hardware dedicat care sa-i sustina software-ul.

Huawei a anuntat astazi ca intentioneaza sa lanseze aceste noi chip-uri undeva in a doua perioada a anului 2017, deci e probabil sa ajunga in produse ale sale care vor fi lansate anul acesta. In cazul in care in 2017 va fi finalizat doar produsul in sine, atunci aceste chip-uri noi ale Huawei ar putea ajunge in smartphone-uri abia in cursul anului viitor, deci cu mult in urma companiei Apple.

„Sensing the imminent arrival of a smart Internet era driven by artificial intelligence (AI), Huawei is actively proceeding with the research and development of AI processors, and is scheduled to release concrete R&D achievements by the end of 2017. The company will debut an application processor featuring combined functions of CPU, GPU and AI, at a proper time in the second half of the year.”

Huawei a afirmat intr-un final si ca smartphone-urile sale cu 3 GB RAM au performante mai bune decat cele ale competitorilor, care au 4 GB RAM integrati. Aici Huawei face cel mai probabil referire la clonele chinezesti, deoarece pana si cei de la OnePlus ofera performante mai bune pentru smartphone-uri, dar desigur ca Huawei nu va recunoaste vreodata acest lucru in fata presei.

Huawei incearca prin orice metode sa isi creasca vanzarile si sa intreaca Apple in lumea smartphone.

huawei idee apple

Articolul precedentFacebook Messenger – Update Important pe iPhone
Articolul următorSamsung Galaxy Note 8 – Prima Imagine Oficiala
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.