HTC U11 intrece Samsung Galaxy S8 in Performante

HTC U11 intrece in performante Samsung Galaxy S8 si demonstreaza ca 4 GB RAM pot fi utili intr-un smartphone, daca stii cum sa-i folosesti.

HTC U11 si Samsung Galaxy S8 apar astazi intr-un test de performante care ne arata cat de prost isi gandeste compania Samsung software-ul pentru smartphone-urile sale. HTC U11 termina testul de mai jos cu peste 20 de secunte mai repede decat Samsung Galaxy S8, iar putina lume se astepta la asta, avand in vedere ca smartphone-urile au specificatii foarte apropiate.

HTC U11 functioneaza in baza unui chip Qualcomm Snapdragon 835 care are 4 GB RAM, iar Samsung Galaxy S8 functioneaza in baza aceluiasi chip care are tot 4 GB RAM. Samsung Galaxy S8 este vandut si in modele care au chip-uri Exynos, insa terminalul din clipul video de mai jos are hardware teoretic identic cu cel al HTC U11, insa se pare ca software-ul face diferenta, dar nu intr-un mod pozitiv.

HTC U11 reuseste sa tina mai multe aplicatii deschise in background cu ai sai 4 GB RAM, in timp ce Samsung Galaxy S8 cu aceeasi cantitate de RAM are performante mai slabe. De ce Samsung Galaxy S8 nu este capabil sa tina la fel de multe aplicatii deschise in fundal precum HTC U11 este un mister la o prima vedere, insa in realitate vorbim cu siguranta despre software-ul prost din spate.

HTC U11 intrece Samsung Galaxy S8 in performante

Samsung Galaxy S8 si HTC U11 au versiuni diferite de software aplicate pentru interfata care o modifica pe cea standard a Android, iar aici pare sa fie facuta diferenta. TouchWiz-ul din Samsung Galaxy S8 pare sa fie cu mult mai prost decat Sense UI-ul din HTC U11 si pare sa consume mult mai multe resurse, iar de aceea aplicatiile nu pot fi tinute la fel de mult deschise in fundal.

Samsung Galaxy S8 este cunoscut ca avand aceasta problema, de fapt toate terminalele Samsung sunt cunoscute ca avand aceasta problema, spre deosebire de HTC U11 si terminalele HTC. HTC U11 pare sa fi avut in spate ingineri ceva mai bine pregatiti decat cei care au lucrat la Samsung Galaxy S8, iar utilizatorii finali sunt cei care au cel mai mult de suferit din aceasta cauza.

Samsung Galaxy S8 nu a reusit sa intreaca in performante vreun alt smartphone Android premium, asa ca era putin probabil sa poata intrece HTC U11, in ciuda sperantelor fanilor Samsung. HTC U11 intra in randul smartphone-urilor Android care intrec Samsung Galaxy S8 si umilesc din nou inginerii companiei Samsung, ce nu pot face un software bun.

Samsung Galaxy S8 este o dovada clara a faptului ca atunci cand nu vrei, poti avea orice fel de resurse, pentru ca oricum nu vei oferi performante bune.