YouTube – Schimbarea Majora pentru Clipuri Video

YouTube pregateste o schimbare majora pentru clipurile video care schimba modul in care sunt afisate preview-urile pentru clipurile video incarcate.

YouTube testeaza in momentul de fata o schimbare majora pentru clipurile video afisate in cadrul website-ului sau, ea fiind descoperita de catre unii utilizatori ai platformei. In imaginea animata de mai jos puteti vedea despre ce este vorba, YouTube testand noi preview-uri pentru clipurile video, acestea fiind afisate sub forma unor imagini animate de tip GIF, in locul a ceea ce era afisat pana acum.

YouTube a implementat aceasta schimbare pentru clipurile video care au o durata de minim 30 de secunde, un preview de 3 secunde format dintr-o imagine GIF fiind afisat. Noul preview oferit de catre compania YouTube pentru clipurile video incarcare de catre utilizatori prezinta succint cateva dintre momentele importante din clipuri, dar nu arata chiar la fel de multe informatii utile precum in trecut.

YouTube avea o metoda diferita de a afisa preview-uri pentru clipurile video pana in prezent, insa probabil a ales aceasta noua metoda pentru a reduce consumul de banda pentru utilizatori. Din pacate, schimbarea celor de la YouTube putea fi facuta intr-un alt mod care sa aduca si mai multa utilitate, insa cred ca la mijloc este o tentativa de a forta o crestere a vizualizarilor pentru clipuri video.

YouTube – schimbarea majora pentru clipuri video

YouTube va afisa preview-uri de durata scurta si fara sa le spuna oamenilor in avans ceea ce urmeaza sa vada, iar asta ii va cam obliga pe oameni sa acceseze clipurile video. Fie ca vor urmari acele clipuri video pe YouTube pentru cateva secunde, sau cateva minute, vorbim in final despre o crestere a numarului de vizualizari care este foratata de catre compania YouTube prin aceasta modificare.

YouTube nu a activat deocamdata schimbarea pentru toti utilizatorii sai, astfel ca s-ar putea sa nu vedeti noile tipuri de preview-uri prea curand, pentru ca schimbarea este propagata global. Totusi, din momentul in care ele vor deveni vizibile, nu va exista vreo metoda de a schimba aceasta functie a YouTube, asa ca ar fi bine sa va obisnuiti cu ea, pentru ca o veti vedea constant.

youtube schimbare clipuri video gif