iPhone – cum Faci Codul de Acces mai Sigur

iPhone permite setarea unui cod de acces care ne asigura de faptul ca doar noi vom putea accesa datele care sunt disponibile in dispozitivele noastre. Apple impune setarea unui cod de acces de 4 sau 6 cifre pentru iPhone, sau iPad, iar pentru a-l introduce avem la dispozitie o interfata speciala cu un dialer in care trebuie sa introducem cifrele folosite pentru a forma codul de acces.

Acum daca v-ati intrebat vreodata in ce masura puteti face acest cod de acces mai sigur, ei bine un tweak numit DummyPass ne ajuta sa facem asta foarte rapid. Tweak-ul DummyPass este gandit pentru a schimba pozitia cifrelor in dialerul pentru a introduce codul de acces, astfel incat o persoana care ne stie codul de acces sa nu-l mai poata introduce pentru a accesa datele din terminale.

DummyPass modifica pozitia cifrelor din dialer, insa doar din punct de vedere grafic, pentru ca din punct de vedere functional, pozitia lor normala va ramane neschimbata. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, dialerul are functionalitatea neschimbata, desi grafica este schimbata, iar asa genereaza confuzie pentru persoanele care nu stiu ca el este folosit pentru securizare suplimentara.

“Order passcode numbers randomly but keep same functionality! So if your passcode is 5555 you don’t click number 5 anymore but whatever is on the place of 5. No options to configure.”

DummyPass este disponibil pentru descarcare din repo-ul BigBoss al Cydia.

iphone cod acces sigur

1 COMENTARIU