Nokia 8 – Specificatiile si Data de Lansare

Nokia 8 are specificatiile tehnice si data de lansare dezvaluite astazi, noul smartphone urmand a se lupta cu gigantii pietei, la un pret competitiv.

Nokia 8 are are astazi specificatiile si data de lansare dezvaluite de catre surse apropiate celor de la HMD Global, care au si avut ocazia de a folosi noul smartphone. Nokia 8 urmeaza sa fie un smartphone premium, nu de clasa medie, asa cum au sugerat o serie de zvonuri aparute in ultima perioada in legatura cu produsul ce va fi lansat sun brand-ul Nokia, dar nu de catre cunoscuta companie finlandza.

Nokia 8 are numele de cod TA-1004 in cadrul companie HMD Global, iar acest terminal ar urma sa fie de fapt acel Nokia 9 despre care am auzit in atat de multe randuri. Conform celor care au intrat in posesia informatiilor privind specificatiile sale tehnice, Nokia 8 urmeaza sa fie cel mai puternic si bine “echipat” smartphone lansat vreodata sub brand-ul companiei Nokia.

Nokia 8 urmeaza sa aiba un chip Qualcomm Snapdragon 835, adica exact ceea ce au cele mai puternice smartphone-uri Android in momentul de fata. Procesoarele din acest chip folosit in Nokia 8 urmeaza sa fie tactate la frecventa de 2.45 GHz, iar conform testelor de performante asta i-ar conferi cele mai bune performante dintre toate smartphone-urile lansate pana acum pe piata.

Nokia 8 – specificatiile si data de lansare dezvaluite

Nokia 8 va fi lansat initial exclusiv in Europa de catre compania Nokia, insa doar intr-o versiune care va avea 4 GB RAM, deci multitasking-ul ar putea avea de suferit. Nokia 8 urmeaza sa fie disponibil si cu 64 GB spatiu de stocare pentru inceput, iar pentru cei care au nevoie de un telefon dual SIM, ei bine exista vesti bune pentru ca Nokiar ar fi decis sa-l dezvolte cu acest tip de suport.

Nokia 8 urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 5.7 inch si rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, dara acesta nu va acoperi suprafata intregului panou frontal, asa cum se intampla la alte terminale Android premium. Nokia 8 va fi lansat in versiuni cu cel putin 4 culori, deci vor fi suficiente optiuni pentru cei care se afla in cautarea unui smartphone premium care sa arate si bine.

“The Nokia 8 TA-1004 is equipped with a Qualcomm Snapdragon 835 Octacore-SoC. Qualcomm’s eight-core chip achieves maximum clock speeds of up to 2.45 GHz with its four high-end cores. The Nokia 8 TA-1004 is not cheap. In Scandinavia, for example, prices below the 600 euro mark are to be expected, compared to 589 euros.”

Nokia 8 urmeaza sa fie vandut de catre compania HMD Global la preturi care incep de la 600 de euro, deci nu va fi chiar atat de scump precum iPhone 7, sau Samsung Galaxy S8. Asta i-ar putea oferi terminalului Nokia 8 un avantaj imens in fata competitorilor si ar putea genera vanzari destul de generoase pentru o companie care se afla acum la inceput de drum in lumea smartphone.

Nokia 8 va fi lansat de catre cei de la HMD Global pe data de 31 iulie, deci aproape 2 saptamani ne despart de prezentarea sa.

nokia 8 specificatiile lansare

5 COMENTARII