Nokia 8 intra in lupta cu iPhone 8 si Galaxy S8

Nokia 8 va fi lansat in locul Nokia 9 pe pietele globale si va intra direct in lupta cu iPhone 8 si Samsung Galaxy S8 din toamna anului 2017.

Nokia 8 este urmatorul flagship pe care compania HMD Global il va lansa pe pietele globale sub brand-ul binecunoscutei companii finlandeze, care nu mai produce smartphone-uri. Desi am crezut pana acum ca Nokia 9 va fi urmatorul terminal premium pe care finlandezii il vor lansa, se pare ca Nokia 8 este numele dispozitivului, el fiind prezentat intr-o serie de materiale promotionale.

Nokia 8 este prezentat in aceste imagini pentru a ne putea face o idee cu privire la design-ul pe care noul smartphone urmeaza sa il aiba, dar nu se mentioneaza absolut nimic despre specificatii. In mare, Nokia 8 arata cam asa cum ne-am fi asteptat sa arate Nokia 9, dar probabil ca acest din urma dispozitiv inca este departe de a fi pregatit pentru a fi pus in vanzare pe pietele globale.

Nokia 8 are, dupa cum puteti vedea din cea de-a doua imagine, un design similar cu ceea ce a facut compania finlandeza in trecut, adica nu foarte frumos, dar nici chiar atat de urat. O schimbare majora urmeaza totusi sa fie adusa de catre Nokia 8, deoarece terminalul va avea un ecran care acopera intregul panou frontal al carcasei, iar asta probabil putini fani ai companiei credeau ca ar fi posibil.

Nokia 8 intra in lupta cu iPhone 8 si Galaxy S8

Nokia 8 are nevoie de un design de top pentru a se putea lupta cu iPhone 8 si Samsung Galaxy S8 pe pietele globale, ecranele care acopera intregul panou frontal fiind noua moda. Stim deja ca iPhone 8 va avea asa ceva, Samsung Galaxy S8 deja il are, iar Nokia 8 urmeaza sa ofere un design similar pentru a atrage entuziastii aflati in cautare de un smartphone interesant.

Nokia 8 va avea si specificatii de top, deoarece in interiorul carcasei vom regasi un chip Qualcomm Snapdragon 835, precum in Galaxy S8, dar si minim 6 GB RAM. Mai mult decat atat, Nokia 8 urmeaza sa ofere si minim 64 GB spatiu de stocare, iar panoul frontal va fi acoperit aproape in totalitate de un ecran cu diagonala de 5.3 inch si rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, o camera de 13 megapixeli de la Carl Zeiss putand fi deasemenea oferita.

Nokia 8 iphone 8 samsung galaxy s8

Nokia 8 este, practic, un smartphone premium care va fi vandut si la un pret pe masura, deoarece el trebuie sa genereze perceptia de smartphone scump si bun. Nu se stie daca va fi la fel de scump ca Samsung Galaxy S8 cand va fi pus in vanzare, insa este foarte putin probabil ca Nokia 8 sa fie la fel de scump ca iPhone 8, care va costa peste 1000 de euro cand va fi disponibil.

Nokia 8 va fi un smartphone foarte interesant si sunt curios sa aflu ce parere aveti despre el.

Nokia 8 iphone 8 samsung galaxy s8