Samsung va Produce din nou Procesoarele iPhone

Samsung va fabrica din 2018 procesoarele care urmeaza sa fie folosite in terminalele iPhone, revenind in lantul de productie dupa o lunga absenta.

Samsung va produce din nou procesoarele pe care compania Apple le foloseste in terminalele iPhone, cei din Cupertino renuntand la coreeni cu mai bine de un an de zile in urma. Samsung a fabricat vasta majoritate a chip-urilor din seria A, in care sunt incluse procesoarele iPhone, pana in 2013, insa lucrurile s-au schimbat de atunci, TSMC fiind preferata, chiar exclusiv incepand cu 2016.

Samsung ar fi cumparat recent masini de productie de ultima generatie pentru a putea indeplini cerintele companiei Apple si a fabrica viitoare chip-uri A12 de 7nm. Vorbim despre un proces de fabricatie foarte avansat pe care Samsung vrea sa il foloseasca, actualele chip-uri A10 fiind produse folosind un proces de fabricatie de 16nm, in iPhone 8 urmand a fi integrat un chip A11 produs folosind un proces de fabricatie de 10nm.

Samsung si-a trimis unui dintre cei trei presedinti ai grupului la compania Apple luna trecuta, iar acesta ar fi reusit sa-i convinga pe americani sa contracteze din nou compania pentru a fabrica procesoare. Se pare ca actualul contract pentru achizitia de ecrane OLED pentru iPhone 8 ar fi fost deasemenea folosit de catre Samsung pentru a-i convinge pe managerii Apple sa accepte propunerea.

Samsung va Produce din nou Procesoarele iPhone

Samsung nu va produce in exclusivitate viitoarele procesoare pentru iPhone folosind un proces de fabricatie de 7nm, cei de la TSMC urmand a avea deasemenea o parte a productiei. Samsung trebuie mai intai sa demonstreze ca este capabila sa-si indeplineasca promisiunile pe care presedintele sau le-a facut celor de la Apple, asa ca deocamdata nimic nu este 100% sigur, ci depinde de coreeni.

Samsung vrea sa finalizeze in curand testele pentru noile masini care vor produce procesoarele pentru iPhone incepand din 2018, iar Apple va trebui sa isi dea acordul pentru unitatile demo trimise. Samsung castiga miliarde peste miliarde de dolari din contractele cu Apple inainte ca TSMC sa preia exclusiv productia procesoarelor pentru iPhone, dar vremurile se schimba si Apple nu pare sa vrea sa fie prea dependenta de un singur producator.

“According to news reports on July 18, Samsung recently purchased extreme ultra violet lithography machines, the most advanced chip manufacturing equipment, to produce seven-nanometer mobile processors solely for iPhone. Kwon Oh-hyun, one of Samsung’s three co-CEOs who oversees chip and other parts businesses, played a key role in clinching the deal during his visit to Apple’s headquarters last month.”

Samsung a avut unele probleme cu productia procesoarelor iPhone 6S si iPhone 6S Plus, acestea avand autonomie mai slaba decat cele ale TSMC, iar atunci Apple a decis sa renunte la coreeni. Acum, se pare ca este dispusa sa-i acorde companiei Samsung o noua sansa, asa ca incepand cu 2018 va cumpara din nou procesoare pentru iPhone de la ea, dar numai daca acestea vor fi suficient de bune.

Samsung este unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri de pe planeta, intrecand recent si Intel.

samsung produce procesoare iphone