Telekom a Angajat un Fost Ministru al Romaniei

Telekom l-a angajat pe Karoly Borbely in functia de director al diviziei pentru relatii publice, acesta fiind ministru al comunicatiilor in 2008.

Telekom, unul dintre cei mai mari telecom de pe piata locala, a anuntat astazi angajarea lui Karoly Borbely in pozitia de director al diviziei pentru relatii cu publicul. Pentru cei dintre voi care nu au auzit inca de Karoly Borbely, acesta a fost ministru al comunicatiilor in perioada decembrie 2007 – decembrie 2008, deci a controlat in acea perioada si destinul Romtelecom, acum Telekom, la care statul inca mai detine 46% din actiuni.

Telekom a facut anuntul in cursul acestei zile, iar Karoly Borbely si-a preluat deja functia in cadrul grupului, miscarea fiind, desigur, una strategica pentru companie. Vorbim despre un om cu puternice relatii politice, el fiind pana recent diretor pentrsu strategie si corporate affairs in cadrul Hidroelectrica, asa ca la Telekom vine si cu o experienta mare nu doar in domeniul telecomunicatiilor.

Telekom cauta, cel mai probabil, sa gaseasca oameni care sa o ajute sa-si creasca veniturile si eventual sa obtina mai multe contracte cu statul in urmatorii ani. Karoly Borbely este membru al partidului UDMR si pentru unii este cunoscut multumita articolelor din presa, cei de la Telekom asumandu-si aici si un risc prin implicatiile pe care le angajarea unui om care are relatii politice la nivel inalt.

Telekom a angajat un fost ministru al Romaniei

Telekom trece printr-o perioada destul de proasta din punct de vedere al evolutiei financiare si a dezvoltarii, presedintele sau plangandu-se din cauza veniturilor mici. Telekom are incasari de peste 1 miliard de dolari anual multumita celor aproape 10 milioane de clienti, dar chiar si asa conducerea vrea sa creasca si mai mult incasarile operatorului pentru a avea mai multi bani pentru investitii.

Telekom are probleme serioase din cauza clientilor face au disparut cu sutele de mii si au ajuns la competitorii directi de pe piata locala, in principal cei de la Digi Mobil. Din pacate pentru Telekom, e putin probabil ca aceste probleme sa se rezolve prea curand, insa operatorul incearca sa creeze noi oferte care sa atraga mai multi clienti, insa serviciile sale au mult de suferit si trebuie serios imbunatatite.

Telekom este compusa din doua divizii principale care sunt practic vechiul Cosmote si vechiul Romtelecom, in cazul celei de-a doua statul roman avand cele 46% dintre actiuni despre care am vorbit anterior. Germanii de la Deutsche Telekom controleaza divizia din Romania, astfel ca Telekom functioneaza in baza indicatiilor venite din Germania, dar asta nu a contribuit la imbunatatirea serviciilor.

Telekom nu va fi afectata in functionarea de zi cu zi de catre acasta schimbare.

telekom angajat ministru romaniei