Google afiseaza Rezultate personalizate la Cautari

Google a actualizat aplicatia Search pentru iOS si Android afisand acum rezultate personalizate pentru cautarile facute de catre utilizatori.

Google a lansat cu ceva timp in urma o aplicatie speciala in iOS care sa-i ajute pe utilizatori sa gaseasca mai rapid informatiile pe care le-ar cauta in mod normal folosind motorul de cautare Google Search. Aplicatia Google Search a celor de la Google are si o multitudine de alte functii interesante, iar incepad de ieri are inclusiv un feed personalizat cu informatii pentru cautarile pe care noi le facem direct din aplicatie.

Google a anuntat ca inteligenta sa artificiala a evoluat atat de mult incat acum este capabila sa vina in intampinarea nevoilor noastre, iar asta urmeaza sa fie vizbiil in cautarile din Google Search. Conform celor de la Google, aplicatia afiseaza acum informatii bazate pe interesele noastre, toate aceste detalii fiind vizibile sub forma unor carti in aplicatia Google Search, ideea companiei nefiind chiar atat de noua.

Google sustine ca in baza intereselor noastre vom putea vedea carti cu informatii bazate pe stiri, clipuri video, muzica, plus orice fel de alte informatii relevante pentru noi. Google ia in calcul inclusiv evenimentele importante care se intampla pe planeta, sau in preajma locatiei noastre si afiseaza informatiile relevante in cadrul aplicatiei Google Search din iPhone sau Android pentru a ne tine informati.

Google afiseaza rezultate personalizate la cautari

Google sustine ca toate informatiile privind ceea ce ne intereseaza pe noi sunt preluate din felul in care utilizam diverse alte servicii ale Google, dar si din istoricul de navigare. Practic, Google ne urmareste peste tot pe internet, iar in aplicatia Google Search incearca sa ghiceasca ceea ce ne intereseaza pentru a afisa informatii relevante pentru ca noi sa continuam sa ii folosim serviciile in viitor.

Google pune foarte mare accent pe faptul ca aplicatia Google Search este una personalizata in baza intereselor noastre, lucru care pe multi cu siguranta nu ii va face sa se simta bine. Google a fost aspru criticata in diverse randuri pentru faptul ca urmareste utilizatorii peste tot pe internet, iar cu actualizarea lansata astazi confirma faptul ca stie cam tot ceea ce vrem noi si asta in principal dupa monitorizarea navigarii pe internet.

“Since introducing the feed in December, we’ve advanced our machine learning algorithms to better anticipate what’s interesting and important to you. You’ll see cards with things like sports highlights, top news, engaging videos, new music, stories to read and more. To provide information from diverse perspectives, news stories may have multiple viewpoints from a variety of sources, as well as other related information and articles.”

Google a actualizat aplicatia Google Search atat pe iPhone, cat si pe Android, astfel ca toti utilizatorii care o folosesc pe smartphone au ocazia de a se bucura de aceste schibmari. Google face in momentul de fata si schimbari pentru motorul de cautare Google Search, deci este de asteptat sa vedem si acolo o serie de noutati pentru modul in care vom vedea informatii pentru cautarile pe care le facem.

google rezultate personalizate cautari