iOS 11 – asa vei Folosi Apple Maps cu Realitate Augmentata

iOS 11 va avea un sistem de realitate augmentata integrat multumita platformei ARKit pe care compania Apple a lansat-o deocamdata in versiune beta pentru dezvoltatori. Am vazut foarte multe implementari ale ARKit pentru iOS 11 in aplicatii pentru iPhone sau iPad, insa abia astazi vedem viitorul navigatiei ghidate prin GPS, compania Apple urmand a integra inclusiv in Apple Maps un sistem de realitate augmentata.

iOS 11 are prezentate in clipurile video de mai jos doua implementari in care realitatea augmentata poate fi folosita in Apple Maps pe iPhone si iPad in momentul de fata. In prima dintre ele putem vedea Apple Maps folosit pentru navigare ghidata vizuala folosind realitatea augmentata din iOS 11, iar in cea de-a doua avem o functie pe care aplicatia de navigatie a celor de la Apple o ofera in mod nativ pentru toti.

iOS 11 ne va permite practic sa tinem terminalele in mana in fata noastra si sa vedem efectiv pe ele suprapuse informatiile privind navigatia ghidata cu imaginile din lumea reala. Puteti vedea ca intreaga ruta si indicatiile pentru navigatie sunt suprapuse cu imaginile reale preluate folosind camera iPhone si iPad care folosesc iOS 11, schimbarea facuta de catre compania Apple simplificand foarte mult navigarea ghidata.

iOS 11 are in aceste clipuri video o demonsratie foarte interesanta si utila care ne demonstreaza cat de multe putem obtine de la realitatea augmentata din iPhone si iPad. iOS 11 inca are aceste functii pentru realitate augmentata in dezvoltare, dar compania Apple vrea sa le ofere pentru iPhone si iPad pana in toamna, asa ca atunci ne vom putea bucura de toate dintre ele asa cum vedeti in clipurile de mai jos.