Samsung si Google Sustin Apple in Lupta cu Qualcomm

Samsung, Google si multe alte companii importante ii sustin pe cei de la Apple in disputa legala pe care o au cu Qualcomm din cauza taxelor de licentiere pentru anumite tehnologii. Stiti deja ca Apple si Qualcomm au diverse procese deschise in multe tari deoarece Apple a refuzat sa le mai plateasca celor de la Qualcomm taxe de licentiere pentru anumite tehnologii, incasarile companiei scazand cu 42%.

Samsung, Google si multe alte companii care fac parte din Asociatia pentru Calculatoare si Comunicatii, iau partea Apple in disputa legala cu cei de la Qualcomm. Samsung, Intel, Google, Amazon si alte cateva companii importante fac parte din aceasta asociatie, ele depunand o declaratie comuna la autoritatile americane prin care spun ca interzicerea importurilor iPhone, ceruta de Qualcomm, ar afecta consumatorii.

Qualcomm a cerut inclusiv blocarea importurilor de terminale iPhone care au modemuri Intel, deci nu ale sale, asociatia spunand ca o decizie de acest gen ar afecta consumatorii si ar creste preturile terminalelor. Mai mult decat atat, decizia ar ajuta Qualcomm sa isi foloseasca puterea de monopol pentru a obliga Apple si alte companii sa plateasca sume mai mari pentru licentierea tehnologiilor sale.

Apple nu este membra a acestei asociatii, insa interesul companiilor este cu totul altul de a ajuta Apple, ele protejandu-si interese in fata celor de la Qualcomm. Unele dintre companiile din asociatie cumpara produse de la Qualcomm si licentiaza tehnologii, cei de la Intel fiind competitori directi, deci au tot interesul sa afecteze activitatea producatorului, lucru care cel mai probabil se va si intampla.

“They argued that barring Apple from importing foreign-assembled iPhones that use Intel Corp chips – as Qualcomm has requested – would cause “significant shocks to supply” for phones and would hurt consumers. If the ITC were to grant this exclusion order, it would help Qualcomm use its monopoly power for further leverage against Apple and allow them to drive up prices on consumer devices,” Ed Black, the CEO of the group, said in a statement. What’s at stake here is certainly the availability of iPhones and other smartphones at better prices.”

samsung google apple lupta qualcomm

9 COMENTARII

  1. Normal ca sustine compania ca vor ca la randul lor sa nu mai cotizeze nici ei. Dar sustinerea asta nu stiu cat va conta in fata judecatorilor unde se vede clar intentiile clare a acestor penale companii unde vor sa vinda fara sa plateasca munca altora.

  2. Poate e asa cum spui tu, dar Qualcomm mai sare calul, adică de ex Qualcomm a profitat de parteneriatul cu Samsung pentru ai bloca de la vânzarea propriilor cipuri, plus ca nu e in totalitatea munca Qualcomm, au colaborat cu alte companii, de e munca și altor companii nu numai a Qualcomm

  3. Să înțeleg că Google și Samsung susțin acest demers, nu pentru că este unul corect ci pentru că Apple vrea să câștige mai mulți bani de la (clienț…) oile sale?