Un iPhone 4S a luat Foc, a Incendiat o Casa

iPhone 4S a fost lansat de catre compania Apple in cursul anului 2011, insa a fost vandut de catre cei din Cupertino pana in 2016, an in care o unitate a luat foc, generand si un incendiu cu pagube serioase. Un barbat din SUA a cumparat in 2014 un iPhone 4S de al companiei Apple, iar pe 1 aprilie 2016 acesta a luat foc, generand pagube de aproximativ 75.000 de dolari pe care le-a recuperat de la compania de asigurari.

iPhone 4S nu este cunoscut ca avand probleme de acest gen, asa ca vorbim despre o situatie rara, insa compania de asigurari care a platit pagubele a actionat compania Apple in judecata. In solidar cu ea a venit si proprietarul acelui iPhone 4S, partile sustinand ca un scurtcircuit din interiorul dispozitivului a declansat o incalzire excesiva in zona bateriei, care mai apoi s-a umflat si a luat foc, generand incendiul.

Acel iPhone 4S a fost considerat a fi vinovat de incendiu de catre investigatorii care au analizat cazul, terminalul avand bataria originala, care nu fusese afectata de vreun incendiu, fiind considerata drept sursa. Nu se stie deocamdata si daca terminalul iPhone 4S a fost incarcat cu vreun incarcator contrafacut, aceasta putand fi in realitate o sursa a incendiului, dar probabil cei de la Apple vor descoperi adevarul in investigatie.

Anul 2016 ne-a aratat ca bateriile pentru smartphone-uri pot fi extrem de periculoase si pot genera probleme extrem de mari daca nu sunt integrate corect in dispozitive. Compania Apple a fost pana acum ferita de asemenea probleme, insa iata ca uneori inclusiv terminalele sale pot fi surse de probleme substantiale, iar in acest proces investigatorii companiei Apple vor avea foarte mult de lucru pentru a dovedi nevinovatia companiei.