Un iPhone 4S a luat Foc, a Incendiat o Casa

iPhone 4S a fost lansat de catre compania Apple in cursul anului 2011, insa a fost vandut de catre cei din Cupertino pana in 2016, an in care o unitate a luat foc, generand si un incendiu cu pagube serioase. Un barbat din SUA a cumparat in 2014 un iPhone 4S de al companiei Apple, iar pe 1 aprilie 2016 acesta a luat foc, generand pagube de aproximativ 75.000 de dolari pe care le-a recuperat de la compania de asigurari.

iPhone 4S nu este cunoscut ca avand probleme de acest gen, asa ca vorbim despre o situatie rara, insa compania de asigurari care a platit pagubele a actionat compania Apple in judecata. In solidar cu ea a venit si proprietarul acelui iPhone 4S, partile sustinand ca un scurtcircuit din interiorul dispozitivului a declansat o incalzire excesiva in zona bateriei, care mai apoi s-a umflat si a luat foc, generand incendiul.

Acel iPhone 4S a fost considerat a fi vinovat de incendiu de catre investigatorii care au analizat cazul, terminalul avand bataria originala, care nu fusese afectata de vreun incendiu, fiind considerata drept sursa. Nu se stie deocamdata si daca terminalul iPhone 4S a fost incarcat cu vreun incarcator contrafacut, aceasta putand fi in realitate o sursa a incendiului, dar probabil cei de la Apple vor descoperi adevarul in investigatie.

Anul 2016 ne-a aratat ca bateriile pentru smartphone-uri pot fi extrem de periculoase si pot genera probleme extrem de mari daca nu sunt integrate corect in dispozitive. Compania Apple a fost pana acum ferita de asemenea probleme, insa iata ca uneori inclusiv terminalele sale pot fi surse de probleme substantiale, iar in acest proces investigatorii companiei Apple vor avea foarte mult de lucru pentru a dovedi nevinovatia companiei.

23 COMENTARII

 1. Imaginați-vă că până în 2017, în “Vânzări de iPhone = 250 milioane unități” a intrat și iPhone 4S, deși unii sugerează că Apple vinde 250 milioane de iPhone din ultimul model.

 2. 200 lei nu merită? Doar sa vb la el? Glumești… E Best buy dacă vrei un al 2lea telefon doar sa vb… La banii ăștia nu găsești altceva mai bun calitate/preț… SE e de minim 6 ori mai scump… Si e și mai mare…

 3. Eu cred ca vb din vise acu… Android nou la 80 lei? Am ales iphone 4s și merge f bine pt un telefon de vârstă lui și cat am dat pe el… Cauta tu și pune link cu un android pana în 100 lei ca tare-s curios… Sau orice smartphone în jurul acestui pret 🙂

 4. “Desigur ca adevarul il vom afla dupa ce pompierii vor investiga indeaproape cauzele incendiului si vor afla cu siguranta ce anume l-a provocat.”

  “Galaxy Note 7 ar fi dat foc garajului unei case”

  Tot textul articolului este o supoziție, că ar go fost, că se pare, că ar fi posibil, etc.
  Zaone chiar a și încheiat articolul așa:
  “Exista sanse mici ca incendiul sa fi pornit de la Galaxy Note 7”
  “Desigur ca adevarul il vom afla dupa ce pompierii vor investiga indeaproape cauzele incendiului si vor afla cu siguranta ce anume l-a provocat.”

  Adică nu se știe ce anume a provocat incendiu, dar tu știi deja :)))

 5. Un incarcator chinezesc care livreaza mai multa tensiune decat trebuie in mod exploziv va putea strica doar circuitul de incarcare (power management integrated circuit) prin livrarea unei tensiuni de curent mai mare in circuitul integrat care se ocupa de distribuirea curentului menit sa incarce bateria si mentinerea telefonului pornit.

  Chiar daca prin absurd avalansa de tensiune trece de power management aka circuitul de incarcare va da piept cu electronica acumulatorului aceasta nu va accepta curenti care depasesc valorile stabilite de producatori, totul fiind programat electronic.

  Aici trebuie acceptat faptu ca o baterie a luat foc! nu e greu