LG face investitii majore pentru iPhone

LG, unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple, va face investitii majore pentru a putea face din lantul de distributie al iPhone in urmatorii ani. Mai exact, cei de la LG vor investi nu mai putin de 13 miliarde de dolari in construirea de fabrici care urmeaza sa produca ecrane OLED, in principal pentru Apple, dar in subsidiar si pentru alti producatori de terminale Android si alte tipuri de produse electronice.

LG investeste pentru ca incepand din 2017 a pierdut foarte multi bani in fata celor de la Samsung, care au fost alesi drept principali fabricanti de ecrane OLED pentru iPhone. LG pierde in fata Samsung si cand vine vorba despre alti producatori de smartphone-uri, iar asta a motivat compania sa faca investitii masive pentru a putea tine pasul cu Samsung, principalul producator de ecrane OLED la nivel global.

LG va investi 4.5 miliarde de dolari pentru o linie de productie de ecrane OLED flexibile, plus inca 2.5 miliarde de dolari pentru ecrane OLED dedicate televizoarelor. Restul sumei, adica 7.5 miliarde de dolari, urmeaza sa fie investiti in alte linii de productie pentru ecrane OLED, iar cei de la Apple ar urma sa ajute LG sa inceapa productia pentru ele, zvonuri anterioare spunand ca Apple ar putea investi pana la 2 miliarde de dolari in fabrici OLED impreuna cu cei de la LG.

LG va investi cate o treime din suma de 13.5 miliarde de dolari in fiecare dintre cei trei ani in care planul va fi derulat, iar Apple ar putea “pune la bataie” cateva miliarde de dolari. Investind impreuna cu LG pentru linii de productie pentru ecrane OLED, cei de la Apple isi asigura componente pentru viitoarele modele ale iPhone pentru foarte multi ani, dar isi vor si reduce dependenta de Samsung.

“Around 5 trillion won is earmarked for a new line for flexible OLED aimed at bolstering its position in auto displays and smartphones while 2.8 trillion won will go toward a separate new line for large-size OLED screens.  For small and mid-sized OLED, it is expected to receive additional investment from somewhere else, perhaps Apple.”

lg investitii majore iphone