Facebook ofera Suport 4K pentru Utilizatori

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri faptul ca va oferi suport 4K pentru transmisiunile live la 360 de grade facute prin platforma sa.

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri o serie de schimbari interesante pentru utilizatorii care ii folosesc platforma pentru a transmite clipuri video live. Mai exact vorbim despre platforma Facebook Live pe care compania o ofera pentru cei care sunt dornici sa faca transmisiuni in direct penru intreaga lume, aceasta avand incepand de ieri suport pentru clipuri video 4K.

Facebook va permite vizualizarea de stream-uri live la 360 de grade si in format 4K in cazul in care transmisiunea originala este facuta la aceasta calitate. Facebook s-a gandit ca utilizatorii vor dori sa aiba posibilitatea de a vedea continutul video la o calitate foarte buna atunci cand este posibil, asa ca acum si creatorii de continut vor avea mai multe motive sa faca stream-uri la calitate ridicata petnru urmaritori.

Facebook a anuntat ca aceste stream-uri video live vor fi disponibile inclusiv in realitatea virtuala pentru utilizatorii care au casti dedicate in acest moment. Desi Facebook ofera suport pentru stream-uri live video la 360 de grade in format 4K, Oculus Rift, casca de realitate virtuala dezvoltata de catre companie, nu are suport pentru asa ceva, insa castile Samsung Gear VR sunt deja compatibile cu schimbarea.

Facebook ofera suport 4K pentru utilizatori

Facebook a introdus inclusiv posibilitatea de a dona bani catre organizatiile non-profit care fac stream-uri live prin intermediul platformei sale. Utilizatorii interesati sa le sustina pe acestea le vor dona bani prin intermediul unui nou buton pe care compania Facebook il va pune la dispozitia acestora, asa ca ele nu vor mai fi nevoite sa vanda reclame pentru transmisiunile facute.

Facebook concureaza puternic cu cei de la YouTube, iar schimbarile acestea au menirea de a motiva creatorii de continut sa se gandeasca intai la platforma sa. Facebook este dornica sa atraga mai multi creatori de continut de pe YouTube si sa genereze mai multe vizualizari pentru stream-urile live video facute prin platforma sa, asa ca va continua sa ofere functii pentru tehnologii de ultima generatie.

“Facebook announced quite a few updates to its 360-degree live video platform to make it more accessible to both creators and viewers. Most notably, you can now view live-streamed 360-degree video on Facebook in up to 4K resolution, helping increase the fidelity of streams for viewers who have a capable monitor and creators who have powerful enough streaming gear.”

Facebook stie ca transmisiunile live sunt din ce in ce mai populare in lumea intreaga si stie ca viitorul este al 4K-ului si al realitatii virtuale, asa ca incearca sa tina pasul cu trend-urile. Facebook este deasemenea constienta ca inca mai re foarte multe de facut pana in momentul in care va putea fi o alternativa reala pentru YouTube, insa lucreaza in mod constant pentru a avea cele mai bune functii pentru creatorii de continut, care cauta mai mereu noutatile de acest gen.

facebook suport 4k utilizatori