Prima Pagina Google Google – Schimbarea Majora pentru Search

Google – Schimbarea Majora pentru Search

Google a facut o schimbare majora pentru Search, motorul de cautare redand automat clipurile video afisate in cautari, spre nemultumirea unora.

Google urmeaza sa faca o schimbare majora pentru motorul de cautare Google Search, acesta fiind in momentul de fata cel mai utilizat de pe planeta. Vorbim despre un motor de cautare in care se fac miliarde de cautari zilnic din diverse colturi ale planetei, iar Google intentioneaza sa implementeze o schimbare care, probabil, nu va fi chiar pe placul tuturor celor care se folosesc de serviciul sau zilnic.

Google se pregateste sa activeze in intreaga lume o noua functie care va reda automat clipurile video care sunt redate in cautarile facute folosind Google Search in intreaga lume. Facebook este urata de catre toata lumea din cauza implementarii acestui sistem pentru reteaua sa de socializare inca de acum mai bine de un an de zile, iar cei de la Google merg pe exact acelasi drumo, probabil pentru a creste vizualizarile YouTube.

Google a aplicat deja aceasta schimbare pentru unii dintre utilizatorii care folosesc in momentul de fata Google Search, asa ca exista destule persoane care se plang de ea. Din ceea ce se vede acum, doar clipurile video YouTube sunt redate automat in Google Search, dar asta este perfect normal din moment ce Google detine platforma YouTube si are doar de castigat daca numarul de vizualizari creste pentru ea.

Google – schimbarea majora pentru Search

Google reda aceste clipuri video intr-un chenar lateral, iar partea buna este ca ele sunt rulate cu sunetul oprit, deci macar nu le vom auzi si poate ca le vom ignora. Mai mult decat atat, clipurile video redate automat de catre Google in motorul de cautare Google Search nu sunt repornite la infinit, ci sunt redate doar o singura data, iar dupa aceea sunt oprite pana in momentul in care facem un click pe ele.

Google a implementat deocamdata aceasta modificare numai pentru versiunea desktop a motorului de cautare Google Search, asa ca pe terminalele mobile nu vom reda automat clipuri video. A ri fost si destul de suparator ca Google sa redea clipurile video inclusiv pe mobil, consumand inutil banda de internet pentru ceva ce utilizatorii nu doresc oricum sa vada, altfel ar accesa singuri clipurile video din rezultate.

Google a confirmat schimbarea pe care a implementat-o, dar din pacate nu ofera si o metoda de a dezactiva redarea automata a clipurilor video in cautari. Din pacate e putin probabil sa existe vreo metoda de a bloca redarea de clipuri video, asa ca ramane doar sa vedem cat va fi mentinuta aceasta functie a companiei Google.

google schimbarea majora search

  • tralala

    Treaba e simpla, calculatoarele evolueaza, google se uita in curtea la facebook si ii place ce vede.

    Mai mult ca sigur ca si in cazul facebook va exista optiunea ca redarea automata sa fie oprita.

    Dar sunt utilizatori care au calculatoare performante care nu simt aceasta putere de calcul, lafel sunt si utilizatori cu putere de clacul mai mica care vor avea optiunea sa dezactiveze aceasta functie. Mai sunt si utilizatorii din lumea a 3-a la care internetul abea acum ajunge la ei.

    Facebook si Google cauta solutii sa ofere net prin lumea a 3-a si acum credeti ca vor sa le bage autovideo la viteza de dialup :), totul se va face pe baza de cookies unde cand utilizatoru acceseaza siteul trimite si informatia despre sistemul care acceseaza.