Jony Ive vorbeste despre Design-ul Apple Park si nu numai

Jony Ive, Chief Design Officer in cadrul Apple si omul care supravegheaza dezvoltarea design-urilor pentru toate produsele companiei, a vorbit intr-un interviu recent despre Apple Park. Probabil stiti ca Jony Ive a fost activ implicat in crearea design-ului pe care Apple Park il are in momentul de fata, atat in ceea ce priveste exteriorul, cat si interiorul,

Intr-un interviu recent, Jony Ive a oferit cateva informatii interesante cu privire la Apple Park, confirmand si faptul ca echipa sa va fi ultima ultata acolo, in toamna acestui an. In baza a ceea ce spune Jony Ive, se pare ca Apple vrea ca angajatii sai sa fie mutati in noul campus pana la finalul acestui an, asta trebuind sa se intample in primavara, dar din cauza problemelor de productie mutarile au fost amanate.

Jony Ive spune ca Apple Park a fost gandit astfel incat toate facilitatile sa fie aproape de angajati, acestia putandu-se plimba pe jos, cu bicicletele sau cu masini de golf, electrice, intre diversele cladiri. Jony Ive a gandit design-ul Apple Park cu cat mai putine etaje pentru a elimina necesitatea instalarii de lifturi, astfel ca sediul noului campus are doar 4 etaje, la ultimul avand birouri Tim Cook, vicepresedintii seniori si echipa de design a lui Jony Ive.

Jony Ive spune ca ca designerii si arhitecti Apple au construit diverse sectiuni ale campusului inainte de constructie pentru a testa locatiile in care vor lucra. Facand asta, echipele au descoperit ca in centrul cladirii principale, cu forma rotunda, exista prea multa galagie din cauza oamenilor care se misca prin ea, astfel ca s-a luat decizia de a construi pereti perforati pentru a absorbi sunetele din jurul birourilor.

“Ive takes offense at the idea that he hasn’t already thought of every detail during the years of planning Apple Park. He scoffs at an article claiming that Apple contributed to a tree shortage in the Bay Area by buying up so many plants for the campus, “as if we’d got to the end of our project and we thought, Oh, we’d better plant some trees.” Apple began working with an arborist years ago to source trees, including varieties that once made up the bountiful orchards of Silicon Valley; more than 9,000, many of them drought-resistant, will have been planted by the time the campus is finished.”

Mai multe detalii din interviul lui Jony Ive puteti gasi in acest articol.

Jony Ive Design Apple Park