Apple – noi detalii despre Boxa Inteligenta HomePod

Apple a anuntat in iunie ca intentioneaza sa lanseze o boxa inteligenta numita HomePod, aceasta fiind gandita pentru a ataca o piata care este in continua crestere. Apple a oferit o serie de detalii pentru HomePod in cadrul conferintei din iunie unde a si dezvaluit boxa inteligenta, insa de atunci a evitat sa mai vorbeasca despre acest produs, care urmeaza totusi sa fie lansat in ultima parte a acestui an, desi nu se stie exact cand.

Apple a fost intrebata totusi astazi daca nu cumva intentioneaza sa inregistreze cu HomePod tot ceea ce se aude in casele oamenilor pentru a analiza datele si a le vinde unor companii terte. Ei bine, compania Apple a raspuns la aceasta intrebare spunand ca Homepod nu inregistreaza sunete pana in momentul in care utilizatorul rosteste expresia Hey Siri, in acel moment fiind preluate sunetele din camera.

Apple spune ca din acel moment toate inregistrarile audio sunt criptate si au un Siri ID anomim, deci nu se poate face legatura intre utilizatorul care a dat comanda si HomePod. Practic, Apple spune ca nu poate identifica oamenii care folosesc HomePod in vreun fel, sau altul, dar nu spune ca nu va analiza acele date dupa inregistrare, nici ca nu le va partaja sau vinde catre companii terte daca va dori asta.

Apple afirma totusi ca in ceea ce priveste functia de localizare a boxei inteligente intr-o camer asi crearea unei harti virtuale a acesteia, toate informatiile sunt stocate local, in HomePod. La Apple nu ajunge nicio informatie privind camera in care HomePod este folosita, iar asa utilizatorii ar trebui sa stea linistiti pentru ca Apple nu va avea cum sa ii asculte sau sa creze harti ale camerelor acestora, fara ca ei sa stie.

“No information is sent to Apple servers until HomePod recognizes the key utterance “Hey Siri,” and any information after that point is encrypted and sent via an anonymous Siri ID. For room sensing, all analysis is done locally on the device and is not shared with Apple.”

apple detalii boxa inteligenta homepod