Google Pixel 2 – Schimbarea Preluata din iPhone 7

Google Pixel 2 va fi lansat fara un port audio de 3.5mm, acelasi lucru fiind facut de catre compania Apple si pentru iPhone 7 anul trecut.

Google Pixel 2 a avut ieri prezentat noul design multumita unui concept realizat in baza unor schite preluate de la partenerii companiei Google, care produc noul smartphone. Puteti vedea in clipul video de mai jos cum arata Google Pixel 2, noul design nefiind schimbat substantial in comparatie cu cel oferit pentru modelul lansat anul trecut, insa chiar si asa vorbim despre o imbunatatire serioasa pentru utilizatori.

Google Pixel 2, din pacate pentru multi dintre cei care il asteapta, va veni totusi cu o schimbare implementata in iPhone 7 in cursul anului trecut si care este criticata de catre multi clienti. Mai exact, Google Pixel 2 nu va avea un port audio de 3.5mm si nu este primul smartphone Android care este lansat pe piata cu o asemenea schimbare.

Google Pixel 2 vine fara port audio de 3.5mm desi anul trecut compania Google a ironiza Apple pentru eliminarea acestei componente, acum facand acelasi lucru. Apple a spus ca tehnologia care sta la baza portului audio de 3.5mm este veche de cativa zeci de ani si trebuia eliminata, insa va fi interesant de vazut cum va motiva Google schimbarea din Google Pixel 2 dupa ce si-a batit joc de cei din Cupertino.

Google Pixel 2 – schimbarea preluata din iPhone 7

Google Pixel 2 fara port audio de 3.5mm va obliga multi utilizatori sa foloseasca adaptoare pentru casti, sau sa cumpere unele wireless pentru a-si putea incarca terminalele cand asculta muzica. Pentru iPhone 7 au aparut multe accesorii care permit incarcarea si ascultarea simultana de muzica, asa ca pentru Google Pixel 2 cu siguranta vor aparea accesorii similare si altii vor ironiza compania Google anul acesta.

Google Pixel 2 va pune, cel mai probabil, accent pe streaming-ul audio pentru clientii companiei Google, gratuitati putand fi oferite pentru a-i multumi pe cei suparati. Daca si Google Pixel 2 va fi lansat fara port audio de 3.5mm, atunci ne putem astepta ca in 2017 compania Samsung sa ia o decizie similara, mai ales ca majoritatea smartphone-urilor premium sunt lansate fara aceasta componenta foarte veche.

Google Pixel 2 va avea design-uri diferite pentru modelul standard si cel XL, abia cel din urma avand un ecran care acopera intregul panou frontal. Carcasele ambelor modele ale Google Pixel 2 vor arata la fel si vor fi extrem de similare cu cele ale modelului lansat anul trecut, asa ca aici nu vor exista difrente substantiale, separat de faptul ca in locul portului audio ar putea exista un difuzor, sau poate alta componenta importanta despre care nu stim.