Prima Pagina Samsung Samsung Vorbeste despre Copierea HomePod

Samsung Vorbeste despre Copierea HomePod

Samsung vorbeste pentru prima oara despre zvonurile privind lansarea unei boxe inteligente concurente HomePad, negand intentiile de a face asta.

Samsung a fost saptamana trecuta in centrul unui zvon care sugera faptul ca ar intentiona sa copieze noua boxa inteligenta a celor de la Apple, numita HomePod. Diverse surse asiatice afirmau ca Samsung ar avea aceasta boxa inteligenta in dezvoltare de mai bine de un an si ca ar fi grabit procesul sau de dezvoltare, insa exista inca unele probleme care trebuie rezolvate inainte de lansarea competitorului HomePod.

Samsung era zvonita ca pregatind aceasta boxa inteligenta pentru a functiona impreuna cu asistentul personal Bixby, asa cum HomePod functioneaza cu Siri. Bixby a fost lansat astazi pentru Samsung Galaxy S8 si in limba engleza, asa ca folosirea sa intr-o boxa inteligenta similara cu HomePod nu era chiar atat de greu de crezut, mai ales ca vorbim despre un produs care incepe sa devina interesant pentru multa lume.

Samsung a fost in centrul atentiei acestui subiect pentru cateva zile, iar acum s-a gandit sa reactioneze si sa spuna ca in realitate nu intentioneaza sa lanseze un competitor pentru HomePod. Un manager al companiei Samsung a afirmat ca nu intentioneaza sa lanseze un competitor al HomePod prea curand, lucru pe care foarte multa lume il vede ca fiind foarte logic, avand in vedere contextul actual.

Samsung Vorbeste despre Copierea HomePod

Samsung a afirmat ca in momentul de fata se concentreaza in principal pe dezvoltarea Bixby in vederea imbunatatirii versiunii actuale si a extinderii suportului pentru el. In aceste planuri nu intra si lansarea unei boxe inteligente care sa concureze cu HomePod, cei de la Samsung dorind mai intai sa aiba ce sa le ofere clientilor, iar Bixby este deocamdata foarte departe de a fi pregatit pentru asta.

Samsung ar fi dezvoltat aceasta boxa inteligenta in cadrul unui proiect care avea numele de cod Vega, insa se pare ca in final el este prea departe de lansare. Samsung nu crede ca boxele inteligente reprezinta produse din care sa poata scoate suficient de multi bani pentru a compensa investitiile pe care ar trebui sa le faca acum compania pentru a putea dezvolta un asemenea produs.

“Samsung currently does not view Al speakers as marketable, as the global market is already dominated by unbeatable Amazon and the Korean market is too small to make profits. More importantly, Samsung cannot afford to focus on the uncertain market, as most of its AI specialists — whose number is much less than that of the US tech giants — are currently going all out to develop the Bixby version in English.”

Samsung nu ar avea nici suficient de multi oameni pentru a dezvolta tehnologiile de inteligenta artificiala necesare pentru o boxa inteligenta, ea avand mai putini ingineri decat companiile americane. Sursa din cadrul Samsung sugereaza faptul ca Apple, Google, sau Facebook au mai multe persoane care lucreaza la inteligenta artificiala decat are ea, asa ca acesta este un impediment major in dezvoltarea de boxe intelignte.

samsung copiere homepod

 • Srb Srb

  Mai bine. Proiect Vega? Astia totul copiaza,denumirea dupa amd Vega

 • Mircea Radulescu

  Unii fac chipuri și alții scriu soft.

 • George 89

  Unele zvonuri sunt zvonuri și atât…. Oricum Samsung deține Harman Kardon, au boxe ff bune

 • EuGeorge

  Boxa asiaticilor va intelege doar coreeana, cu accent de Gwangju Gara.

 • Srb Srb

  Yep

 • V.P

  Foarte bine au gandit cei de la Samsung , o sa vedeti ca HomePod asta o sa fie un esec total pentru Apple ,, probabil ca vor vinde 2-3 milioane la inceput si gata , doar nu stai sa schimbi boxa la doi ani .

 • Srb Srb

  Nu inteleg de ce esec daca vor vinde 2mil iar lumea va fi super multumita de boxa?
  Va fi un produs vandut precum time capsule etc. adica il cumperi si il tii pana apare noua versiune sau pana bubuie
  Esec a fost note 7

 • RaduD

  Ideea e ca Apple a inteles destul de devreme ca investitia in inteligenta artificiala e de mare viitor. Altii s-au trezit mai tarziu…

 • iTu

  ce boxe a produs dupa achizitia harman/kardon? eu am onyx studio 3 si in comparatie cu un beats by dre portabil nu se compara, am schimbat boxa ptr design si faptul ca are bateria integrata.

 • iTu

  si sincer mai bine dai 300 pe un homepod decat 230 pe un onix de la harman/kardon

 • George 89

  Am spus ca deține nu am spus ca a produs… Oricum mai bine un JBL

 • iTu

  da… nu suna rau boxele jbl dar design-ul nu e pe placul meu 🙂

 • George 89

  Ma rog acum gusturile nu se discuta, dar as prefera sa aibă calitatea audio foarte bună decât un design extrem de reușit și calitatea audio mediocra
  Dar îți dau dreptate și ție design ul este un criteriu de multe ori important