iTunes listeaza intr-un final Filmele 4K sau HDR

iTunes intra intr-un final in “rand cu lumea”, iar asta deoarece Apple afiseaza intr-un final filmele ca fiind disponibile in format 4K sa HDR de pe platforma sa de continut multimedia. Deocamdata doar unele dintre filmele pe care iTunes le are in distributie pot fi descarcare in format 4K sau HDR de catre utilizatori, acestea aparand in aceste formate in lista de achizitii facute de catre utilizatorii care au cumparat filme deja.

iTunes listeaza filmele ca fiind disponibile in formatele 4K sau HDR, dar din pacate descarcarea acestora poate fi facuta tot in formatele normale 720p sau 1080p. Totusi, din moment ce Apple listeaza filmele sale ca fiind disponibile in aceste doua formate, este foarte clar ca intentioneaza sa permita si descarcarea lor la rezolutie foarte inalta, dar si cu o calitate mult mai buna decat cea HD sau Full HD.

iTunes are acest continut strict legat de capacitatea produselor Apple de a reda filmele in formatele de distributie, iar daca iPhone sau iPad pot reda 4K fara probleme, Apple TV nu poate. In februarie am aflat ca Apple are in dezvoltare un Apple TV care poate reda continut 4K, asa ca adaugarea filmelor in acest format ar putea avea legatura cu lansarea viitorului produs, care le-ar si putea rula fara probleme.

iTunes nu va permite descarcarea de continut 4K sau HDR decat daca Apple va avea si un Apple TV capabil sa redea acest tip de continut fara probleme, iar Apple TV 4 nu intra in aceasta categorie. Totusi, daca Apple TV 5 va fi lansat in toamna si va putea rula continut 4K sau HDR fara probleme, atunci vom vedea si primele filme disponibile la Apple in aceste doua formate, spre multumirea utilizatorilor din lumea intreaga.

itunes 4k hdr apple