De ce Investeste Apple Miliarde de Dolari in LG ?

Apple va investi 2.7 miliarde de dolari in compania LG in urmatoarele luni pentru a ajuta japonezii sa construiasca o cel putin o fabrica in care sa produca ecrane OLED. Vorbim aici despre o investitie care va fi rasplatita de catre cei de la LG prin furnizarea de ecrane OLED incepand chiar din cursul anului 2018, ele urmand a fi cel mai probabil folosite pentru viitoarele modele ale iPhone pe care Apple le va lansa.

Apple este doar una dintre companiile care investeste in LG si planurile sale de a dezvolta ecrane OLED, cei de la Google investind deasemenea aproape 900 de milioane de dolari in companie. Apple face aceasta investitie substantiala in LG pentru a se asigura de faptul ca nu va ramane dependenta de Samsung pentru mai mult de 1 an, in momentul de fata coreenii avand contracte exclusive pentru a fabrica ecranele OLED care sunt folosite in iPhone 8.

Apple a avut nevoie de Samsung pentru a putea fabrica iPhone 8 si se pare ca va plati pe masura pentru faptul ca aceasta companie coreeana va produce in exclusivitate ecranele. Apple este intr-o situatie delicata, iar cei de la Samsung profita de asta, insa se pare ca Apple este hotarata sa nu fie o “victima” a coreenilor pentru mai mult de un an, asa ca LG este folosita pentru a rezolva problemele.

LG are deasemenea capacitatea de a colabora mai bine cu unii parteneri ai companiei Apple, iar asta poate duce si la o crestere a numarului de ecrane fabricate fara probleme. Apple nu investeste bani fara sa se gandeasca foarte bine inainte cat de multe are de castigat de pe urma acestor actiuni, asa ca vorbim despre o colaborare din care compania americana va avea foarte multe de castigat pe termen lung.

“Samsung is now Apple’s sole iPhone OLED panel supplier across front- and back-end manufacturing. We think LGD could institute a similar production model. However, considering its strengths are in front-end process, collaborating with a specialized back- end process provider like GIS will, in our view, significantly boost iPhone OLED panel output rate.”

investeste apple miliarde dolari lg