Prima Pagina Apple Apple Investeste 2.7 Miliarde de Dolari in LG

Apple Investeste 2.7 Miliarde de Dolari in LG

Apple ar fi decis sa investeasca nu mai putin de 2.7 miliarde de dolari intr-o linie de productie de ecrane OLED pe care compania LG o va construi in urmatorul an. Am aflat saptamana aceasta ca LG ar urma sa construiasca multiple fabrici pentru a produce ecrane OLED pentru smartphone-uri si televizoare in urmatorii ani, intreaga investitie urmand a se ridica la 13.5 miliarde de dolari, iar Apple o va ajuta.

Apple investeste 2.7 miliarde de dolari in aceasta viitoare fabrica pentru a fi sigura ca nu ramane dependenta de ecranele OLED ale Samsung pentru mai mult de 1 – 2 ani de zile. Investitia va fi o plata anticipata pentru ecane OLED pe care cei de la LG ar urma sa le livreze catre cei din Cupertino abia din cursul anului 2019, deci Apple va avea de asteptat ceva timp pana cand liniile de productie vor fi pornite.

Apple nu va confirma public acest parteneriat si investitia pe care o face pentru a ajuta LG sa isi ridice rapid fabricile care vor produce ecranele OLED. LG este un vechi partener al Apple care livreaza foarte multe dintre ecranele LCD care sunt folosite in iPhone, iPad si iPod Touch-uri, asa ca a continua parteneriatul pentru OLED este doar o evolutie normala a lucrurilor, doar ca LG nu are fabrici care sa produca suficient de multe ecrane pe cat are Apple nevoie.

Apple nu este singura companie care investeste in LG pentru a-si asigura ecrane OLED in viitor, cei de la Google urmand a investi deasemenea 890 de milioane de dolari. Investitia reprezinta doar o treime din cea a companiei Apple, dar pentru Google este mai mult decat suficienta, mai ales ca smartphone-urile sale nu se vand in cantitati chiar atat de mari pentru a motiva o investitie mai mare.

“Apple has decided to invest 3 trillion won (US$2.70 billion) in LG Display’s OLED production for smartphones. Apple will reportedly make the investment as advance payment for the planned panel supplies from the Korean display maker. The iPhone maker is expected to secure 45,000 units of the 6.5th-generation OLED panel monthly from 2019.”

iPhone 8 Investitie LG

 • Srb Srb

  Apple investeste in altii apple le ofera contracte
  Apple face totul pe lumea aceasta pt cca alti sunt incapabili

 • Viorel Predatorul

  Cum mă, nu mai trece Apple pe microled? Așa lătrai până de curând, că Apple folosește OLED doar 1 an, după care în 2018 trece pe microled.
  Cu excepția ghicelii pe care au nimerit-o cu prețul acțiunii AAPL, în rest ai făcut cele mai neinspirate estimări.

 • Alex S.

  Hahaha … sa puna osu la munca… ei investesc 😂😂😂

 • Srb Srb

  calm calm, nu doar eu latram, am zis eu ca vor trece la microLED in 2017-2018? never…calm, nu mai latra minciuni
  probabil vor incepe usor, cu microLED pe apple watch si dupa aceea pe restul, asa cum fac si cu oled, deci probabil vom avea microLED pe multe produse apple in 2019-2020

 • Viorel Predatorul

  Da, ai scris de nenumărate ori că microled e viitorul și că Apple se folosește de OLED doar pentru iPhone 8, urmând ca din 2018 să treacă pe microled.

 • Srb Srb

  da asa am scris ca Apple va trece la microLED din 2018, dar nu neaparat incepand cu iphone, verifica. apple watch va fi primul
  Asa fac, incep de la ecranele mai mici catre cele mai mari
  Eu asa zic
  2017 Oled in iphone
  2018 microLEd in apple watch, OLED in ipad
  2019 probabil deja va fi primul iphone cu microled
  2020 microled in apple watch, iphone si ipad
  si dupa vor urma sa puna si in mac

  Multumesc

 • V.P

  Haaaaaaa !!!! Apple investeste in LG . Apple baga 2,7 miliarde iar diferenta pana la 13,5 miliarde tot LG o plateste :))))).

 • V.P

  Oled in iPad ?? Prea scump pentru Apple , nu vezi Oled in iPad in urmatorii 5 ani .

 • Viorel Predatorul

  Apple va avea o participație de 20% un joint venture-ul ăsta. Adică Application vine doar cu niște bănuți, așa cum se cade pentru “cea mai inovatoare companie din lume” care era cândva 🙂

 • Srb Srb

  Buna gluma

 • flrazvan

  Eu nu ii înțeleg pe băieții ăștia de la Apple de ce nu își fac propriile fabrici. Probabil ca ei nu sunt in stare decât sa verifice ce au făcut alții nu și sa producă:).