Apple Investeste 2.7 Miliarde de Dolari in LG

Apple ar fi decis sa investeasca nu mai putin de 2.7 miliarde de dolari intr-o linie de productie de ecrane OLED pe care compania LG o va construi in urmatorul an. Am aflat saptamana aceasta ca LG ar urma sa construiasca multiple fabrici pentru a produce ecrane OLED pentru smartphone-uri si televizoare in urmatorii ani, intreaga investitie urmand a se ridica la 13.5 miliarde de dolari, iar Apple o va ajuta.

Apple investeste 2.7 miliarde de dolari in aceasta viitoare fabrica pentru a fi sigura ca nu ramane dependenta de ecranele OLED ale Samsung pentru mai mult de 1 – 2 ani de zile. Investitia va fi o plata anticipata pentru ecane OLED pe care cei de la LG ar urma sa le livreze catre cei din Cupertino abia din cursul anului 2019, deci Apple va avea de asteptat ceva timp pana cand liniile de productie vor fi pornite.

Apple nu va confirma public acest parteneriat si investitia pe care o face pentru a ajuta LG sa isi ridice rapid fabricile care vor produce ecranele OLED. LG este un vechi partener al Apple care livreaza foarte multe dintre ecranele LCD care sunt folosite in iPhone, iPad si iPod Touch-uri, asa ca a continua parteneriatul pentru OLED este doar o evolutie normala a lucrurilor, doar ca LG nu are fabrici care sa produca suficient de multe ecrane pe cat are Apple nevoie.

Apple nu este singura companie care investeste in LG pentru a-si asigura ecrane OLED in viitor, cei de la Google urmand a investi deasemenea 890 de milioane de dolari. Investitia reprezinta doar o treime din cea a companiei Apple, dar pentru Google este mai mult decat suficienta, mai ales ca smartphone-urile sale nu se vand in cantitati chiar atat de mari pentru a motiva o investitie mai mare.

“Apple has decided to invest 3 trillion won (US$2.70 billion) in LG Display’s OLED production for smartphones. Apple will reportedly make the investment as advance payment for the planned panel supplies from the Korean display maker. The iPhone maker is expected to secure 45,000 units of the 6.5th-generation OLED panel monthly from 2019.”

iPhone 8 Investitie LG