Nokia 8 – Specificatiile Tehnice Dezvaluite

Nokia 8 are specificatiile tehnice dezvaluite de catre o aplicatie pentru testarea performantelor, ele fiind demne de un smartphone Android premium.

Nokia 8 are astazi specificatiile tehnice dezvaluite multumita unui test de performante care a ajuns pe internet, el prezentand totusi terminalul dupa vechea denumire, Nokia 9. Nokia 8 este denumirea pe care noul smartphone o va avea in mod oficial anul acesta, iar specificatiile tehnice anuntate de catre aceasta imagine sunt foarte apropiate de cele anuntate intr-o varietate de zvonuri aparute pana acum.

Nokia 8 va rula, in primul rand, sistemul de operare Android 7.1.1, compania HMD Global incercand sa le ofere clientilor o experienta de utilizare cat mai buna. Nokia 8 va avea deasemenea un ecran cu diagonala de 5.3 inch, adica exact asa cum ni s-a spus in alte zvonuri, el urmand a avea rezolutia “standard” de 2560 x 1440 pixeli, ca toate smartphone-urile Android premium de pe piata acum.

Nokia 8 nu va avea un ecran care acopera intregul panou frontal al smartphone-ului, asa ca din pacate nu vorbim despre caracteristici de top pentru el. In ciuda acestui lucru, Nokia 8 va avea un chip Qualcomm Snapdragon 835 pe care il regasim inclusiv in Samsung Galaxy S8, dar performantele acestuia ar trebui sa fie superioare celor oferite de catre oricare dintre smartphone-urile Android actuale.

Nokia 8 – specificatiile tehnice dezvaluite

Nokia 8 va avea procesorul din chip-ul Snapdragon 835 tactat la 2.4 GHz, iar “in ajutorul sau” vor veni inca 4 GB RAM, cu 2 mai putin decat se astepta multa lume. Nokia 8 a fost prezentat pana acum ca urmand a fi vandut in versiuni cu 6 GB RAM sau 8 GB RAM, insa se pare ca in final doar versiuni cu 4 GB RAM urmeaz sa fie puse in vanzare, asa ca ramane de vazut cat de bune vor fi performantele lor.

Nokia 8 va avea deasemenea o camera duala integrata, aceasta fiind furmata dintr-un senzor de 12 megapixeli si unul de 8 megapixeli, desi doar unul este recunoscut de Geekbench 4. Camera frontala a Nokia 8 urmeaza sa aiba deasemenea un senzor de 12 megapixeli, deci vorbim despre imagini de rezolutie foarte mare, dar nu mai mira pe nimeni alegerea unui asemenea senzor pentru camerele frontale.

Nokia 8 va fi prezentat la mijlocul lunii august de catre compania HMD Global, dar deocamdata nu se stie sigur cand ar urma sa fie lansat oficial pe piata. Totusi, Nokia 8 ar urma sa coste pana in 600 de euro, daca nu chiar mai mult, informatiile fiind contradictorii in momentul de fata cu privire la pretul pe care HMD Global l-ar fi ales, dar nu vorbim despre un pret apropiat de cel perceput pentru iPhone 7, desi specificatiile sale sunt totusi de top.

Nokia 8 specificatii