iPhone 8 – cu Cat e mai Mare decat iPhone 7 ?

iPhone 8 va avea un ecran cu diagonala de 5.8 inch, care va afisa cu cel putin 25% mai multe informatii decat iPhone 7, la o rezolutie mai mare.

iPhone 8 va fi lansat de catre compania Apple cu un ecran al carui diagonala va fi de 5.8 inch, cu 1.1 inch mai mare decat cea a actualului terminal iPhone 7. Stim “in cifre” care va fi diferenta intre ecranele iPhone 8 si iPhone 7, insa multumita unei noi imagini ne putem face si o idee mai clara cu privire la diferenta reala intre dimensiunile acestor doua smartphone-uri de top ale companiei Apple.

iPhone 8 va avea un ecram care acopera intregul panou frontal al smartphone-ului dintr-o magina in alta, de sus pana jos, dimensiunile sale totale fiind similare cu cele ale iPhone 7. Acest design ii permite companiei Apple sa lanseze un iPhone 8 care nu este cu mult mai mare decat iPhone 7, dar are un ecran cu o diagonala mult mai mare, ce poate afisa si mult mai multe informatii, dupa cum puteti vedea mai jos.

iPhone 8 va avea cu aproximativ 25% mai mult spatiu pe ecran pentru a afisa aplicatii si meniuri, in comparatie cu iPhone 7, iar asta exceptand butonul Home virtual. In practica, puteti vedea mai jos ca iPhone 8 afiseaza mai mult dintr-o aplicatie decat iPhone 7 si asta in conditiile in care are butonul Home virtual prezent in partea de jos, aceasta interfata urmand a disparea in anumite aplicatii, deci spatiul va fi si mai extins.

iPhone 8 – cu cat este mai mare decat iPhone 7 ?

iPhone 8 va avea si un decupaj in partea superioara, insa acesta va fi facut la nivelul p care il vedeti si in imaginea de mai jos, deci nu ar trebui sa mai reduca din spatiul de pe ecran. Status bar-ul iPhone 8 va fi vizibil in cele doua parti de ecran ramase langa decupaj, iPhone 7 neavand un asemenea design, deci el va ramane cu vechiul design pentru acest element din interfata iOS 11, el urmand a trece printr-o schimbare radicala.

iPhone 8 va avea o rezolutie de 2436×1125 pixeli pentru aceasta portiune din ecran care va afisa interfata aplicatiilor, ea urmand a avea 5.15 inch, restuld e 0.65 inch fiind dedicat interfetei butonului Home. Totusi, lasand la o parte cifrele, important de vazut este ca iPhone 8 va afisa cu cel putin 25% mai multe informatii pe ecran in comparatie cu iPhone 7, iar asta desi dimensiunile totale ale terminalelor vor fi foarte apropiate.

iPhone 8 indeplineste visurile multora dintre clientii Apple care sperua sa aiba un ecran mai mare intr-un smartphone de dimensiuni rezonabile. Cei de la Apple au reusit sa indeplineasca aceasta cerinta si in iPhone 8 le dau celor care nu vor modelele Plus posibilitatea de a se bucura de o experienta destul de apropiata, dar intr-un smartphone de dimensiuni cu mult mai mici.

iPhone 8 ecran iPhone 7

14 COMENTARII

  1. Nu pare că ecranul mare să aibă o suprafață cu 25% mai mare decât ecranul mic. Iphone 8 ar afișa cu 25% mai multe informații decât iPhone 7 doar dacă ar micșora imaginile, ori nu ăsta este scopul 🙁

    Una peste alta, sunt curios cum va afișa un clip full screen în partea decupajului Tetris. Dacă imaginea va fi afișată doar până la marginea inferioară a decupajului, atunci diagonala efectivă nu poate fi 5,8″.

    Cred că Apple s-a complicat inutil cu Tetris-ul, și pare că a făcut-o doar ca să fie mai cu moț ?

  2. domne, lumea a cerut stbr asta obtinem…au ajuns sa taie ca sa fie cat mai mare…daca se putea renuntau si la camere senzori si difuzor in kkt

  3. asa cum nici la edge la un video nu ai 5.8″ sau etc…asa si aici, cred ca vor taia bara aceea ca sa fie cu linii drepte video

  4. Dupa cum zicea, se vede si in aceasta poza…Apple foloseste SUPERB, acea parte de jos pt sectiunea de ajutor….avem EDIT jos in loc de sus…fiind un display mai mare, pastrand partea de sus ca utilitate cum este acum, ar fi f f greu de folosit one hand, dar asa, eu cred ca si introducerea unui link se va face acum in partea de jos.
    Totul la indemana degetului tau !!!

  5. În stânga și în dreapta decupajului va afișa semnalul,ora,bla… ,iar ecranul efectiv va începe putin mai jos,deci nu vor fi probleme.

  6. Așa o fi dar înseamnă că diagonala efectivă nu va fi de 5,8″. În plus, zona barei de informații (semnal, baterie, blah) va fi inactivă în full screen, ceea ce iar mi se pare a fi o greșeală de design.

  7. Ramane sa vedem care va fi diagonala ecranului,dar eu tind sa cred ca zona de notificari va fi ceva gel Lg V10/20,un fel de ecran suplimentar,poate chiar AOD.