Facebook Inchide o Aplicatie Pentru Smartphone

Facebook a confirmat inchiderea unei noi aplicatii pe care a ignorat-o in ultimul an, aceasta fiind departe de a mai atrage multi utilizatori.

Facebook a confirmat astazi inchiderea unei alte aplicatii pentru iPhone si Android dupa ce in cursul zilei de ieri a confirmat inchiderea unei alteia, care era foarte utila pentru multi. Ieri cei de la Facebook au confirmat pentru lumea intreaga faptul ca aplicatia Groups va fi inchis si nu va mai putea fi folosita de catre utilizatori, iar astazi vine randul unei alte aplicatii pentru iPhone si Android, aceasta avand denumirea Lifestage.

Facebook a lansat aplicatia Lifestage in cursul anului trecut, ea fiind gandita pentru tinerii sub 21 de ani care foloseau Snapchat si nu se gandeau prea mult la Facebook. Practic, Facebook a facut o clona a aplicatiei Snapchat pentru a atrage tinerii care nu-i foloseau chiar atat de mult reteaua de socializare, insa in final ea s-a dovedit a fi un esec, spre deosebire de alte initiative ale companiei, care au avut mai mult succes.

Facebook nu avea implementata vreo metoda de a putea impiedica accesul la aplicatia Lifestage pentru cei care aveau mai mult de 21 de ani, separat de declararea varstei pe propria raspundere. Aceasta este desigur o optiune pe care mai toata lumea a ignorat-o, asa ca in final aplicatia Lifestage a celor de la Facebook a ajuns sa fie folosita si de catre persoane care n-ar fi trebuit sa aiba acces la datele din ea.

Facebook inchide o alta aplicatie pentru smartphone

Facebook Inchide Aplicatie Smartphone

Facebook nu a mai actualizat aplicatia Lifestage inca din luna octombrie a anului trecut, deci a dat foarte clar de inteles faptul ca proiectul a fost abandonat de mult. In ciuda acestui lucru, cei de la Facebook au confirmat faptul ca au invatat foarte multe lucruri importante din aceasta aventura si ca unele dintre ele urmeaza sa isi faca loc in aplicatiile pe care compania le are disponibile acum in App Store.

Facebook a creat Lifestage pentru a-i ajuta pe elevi sa intre mai usor in contact cu colegii din aceeasi scoala, dar dela cursuri diferite, insa asta n-a prea avut succes. E greu de spus cat de multe a invatat Facebook din aceste esecuri, insa daca vom vedea functiile din Lifestage disponibile si in alte aplicatii ale companiei, atunci este destul de clar ca aplicatia a fost doar un test pentru ceva mai mare.

“We originally launched Lifestage to make it easier for teens in the US to connect with others at their school by creating a video profile with content for all of things that make up their identity. Teens continue to make up an important part of the global community on Facebook, and we’ve learned a lot from Lifestage. We will continue to incorporate these learnings into features in the main Facebook app.””

Facebook pare sa vrea sa consolideze functii din aplicatii separate in cea principala, compania dorind cel mai probabil sa isi creasca gradul de utilizare pentru ea. Din ce 1.3 miliarde de utilizatori mobili care sunt activi lunar in platforma celor de la Facebook, nu se stie cati folosesc ce aplicatii, dar probabil numarul va creste daca aplicatiile se vor consolida.