iPhone 8 – asa se Imparte Continutul in Ecran

iPhone 8 va avea continutul din ecran impartit in iOS 11 pentru a afisa aplicatiile si interfata cu butonul Home virtual, plus status bar-ul.

iPhone 8 va avea un nou ecran cu diagonala de 5.8 inch, care va acoperi aproape intregul panou frontal, exceptie facand un decupaj in partea superioara a sa. V-am explicat astazi ce se ascunde in decupajul iPhone 8, compania Apple implementand componente care au menirea de a sustine noi functii care vor fi disponibile in iOS 11 exclusiv pentru acest smartphone, Apple facand multe schimbari.

iPhone 8 va avea schimbari majore pentru interfata de utilizator din cauza noului ecran cu diagonala de 5.8 inch, iar cineva s-a gandit sa ne arate cum vom vedea continutul pe acesta. Apple a fost nevoita sa regandeasca unele elemente din interfata de utilizator a iOS 11 pentru iPhone 8 deoarece acesta nu au fost de la bun inceput create pentru a functiona in jurul decupajului din ecran, asa ca acum lucrurile vor fi diferite.

iPhone 8 are prezentata in imaginea de mai jos cu 3 culori zonele in care va fi afisat continut pentru noi, fiecare dintre ele avand o serie de informatii care vor fi vizibile. Incepem cu zona rosie din ecranul iPhone 8, aceasta urmand a afisa in partea superioara informatiile pe care le vedem in mod normal in status bar in actualele modele, iar in partea inferioara acea zona cu butoane de control.

iPhone 8 – asa se imparte continutul in ecran

iPhone 8 impartire spatiu ecran

iPhone 8 nu va avea un buton Home fizic, asa ca in partea inferioara a ecranului Apple va afisa unul virtual impreuna cu alte optiuni de control pentru aplicatii. Se speculeaza ca potiunea din ecran ocupata de catre aceste butoane va fi la fel de mare precum cea vizibila in imaginea cu iPhone 8 de mai jos, insa n-ar strica daca Apple ar micsora-o, asa cum se intampla si la Samsung Galaxy S8, unde nu se plange nimeni.

iPhone 8 are in zona centrala, marcata cu albastru deschis, vom vedea continutul pe care aplicatiile pentru iOS 11 il au, impreuna cu orice alta interfata sau meniu. Practic, aceea va fi zona in care va fi afisat continutul relevant pentru noi in ecranul iPhone 8, aceasta portiune din ecran urmand a avea aproape 5.2 inch, restul de 0.6 inch fiind lasat pentru celelalte trei zone care sunt vizibile si mai jos.

iPhone 8 va avea in final si o zona speciala galbena care ar urma sa afiseze continut separat de zona principala, daca Apple va gandi lucrurile in acest mod pentru a extinde status bar-ul. Cam asa urmeaza sa fie impartit ecranul iPhone 8 de catre compania Apple multumita dimensiunii sale mari, toate informatiile aparute pana acum indicand faptul ca lucrurile se vor schimba radical fata de anii trecuti.