iOS – Evolutie Buna in fata Android in T2 2017

iOS a avut parte de un T2 2017 foarte bun in raport cu Android, conform unor noi date aparute ieri de la Kantar, o companie specializata pe analizarea pietei globale a smartphone. Conform celor de la Kantar, iOS a avut parte de cresteri substantiale in pietele importante pentru compania Apple, dar si de unele scaderi acolo unde compania Apple si-ar fo dorit sa fie intr-o evolutie pozitiva in T2 2017.

iOS a inregistrat cresteri ale cotei de piata in Germania, SUA, Australia, Japonia, Spania si Italia, in timp ce in Franta, Marea Britanie si China a avut o evolutie negativa. Dintre toate aceste tari, Japonia este cea in care s-a inregistrat cea mai mare crestere a cotei de piata, ea fiind urmata de catre Australia, iar pentru cea de-a doua nu s-a asteptat nimeni sa existe o imbunatatire atat de mare a cotei de piata.

iOS a inregistrat o crestere totala de doar 0.2% in cele mai importante 5 tari tari europene, in timp ce Android a inregistrat o crestere de 2.8%. Daca ne uitam totusi la Australia si Japonia, Android a pierdit acolo 2.9% si 8% din cotele de piata, in timp ce iOS a crescut cu 5.6% s 7.8%, deci a avut parte de o evolutie mult mai buna, in Japonia cotele de piata ale celor doua sisteme de operare fiind aproape egale.

iOS nu s-a descurcat grozav in Europa, insa in sud estul planetei lucrurile sunt complet diferite, acolo compania Apple fiind faorte iubita si inregistrand o evolutie excelenta.

iOS Cresteri Android T2 2017