Android – Smartphone-uri Ieftine Pline de Virusi

Android are in smartphone-urile ieftine foarte multi virusi care compromit securitatea datelor utilizatorilor, dar chiar mai mult decat atat.

Android este cel mai utilizat sistem de operare de pe planeta in momentul de fata, dar asta nu inseamna ca este si cel mai sigur dintre toate. Android este mai utilizat decat iOS pentru ca este folosit in mai multe smartphone-uri, fiind oferit gratuit de catre Google, insa asta vine la “pachet” si cu unele probleme serioase pentru utilizatorii care cumpara terminalele ieftine, vandute in principal din China.

Android incepe sa aiba o problema in cazul smartphone-urilor ieftine, deoarece acestea sunt vandute de catre producatori cu virusi, mai exact malware, integrat. Recent s-a descoperit ca cel putin doi producatori de smartphone-uri Android ieftine au inclus un malware numit Triada in produsele vandute in China, software-ul fiind integrat in sistemul de operare, deci infectarea este facuta chiar din fabrica.

Android oferea acces total la aplicatiile din smartphone-urile utilizatorilor multumita acestui malware numit Triada, el fiind folosit pentru a prelua o varietate de date. Smartphone-urile producatorilor Leagoo si Nomu sunt vandute inclusiv prin intermediul Amazon catre alte piete in afara celei din China, astfel ca utilizatori Android din diverse colturi ale globului pot primi un smartphone gata infectat acasa.

Android – smartphone-uri ieftine pline de virusi

Android este activ in momentul de fata in vasta sa majoritate pe smartphone-uri Android ieftine, iar producatori precum acestia doi sunt alesi de catre persoanele care nu cheltuie multi bani pe un telefon mobil. In aceasta idee, utilizatorii care cauta smartphone-uri ieftine cu sistem de operare Android primesc de fapt malware de la un producator caruia nu ii pasa absolut deloc de clientii sai.

Android este modificat de catre producatori inainte de implementare in smartphone-uri, asa ca e de asteptat ca in aceste terminale sa se regaseasca tot felul de software nedorit. Un producator mult mai cunoscut, Blu, are produsele interzise la vanzare pe Amazon din cauza unor probleme similare cu malware integrat in smartphone-urile Android vandute acolo, dar neaga vehement acuzatiile americanilor.

“Virus analytics from Dr.Web detected a malicious program built into the firmware of several mobile devices running Android. The Trojan called Android.Triada.231 is embedded into one of the system libraries. It penetrates processes of all running applications and can secretly download and run additional modules.”

Android este un sistem de operare cu foarte multe puncte forte, dar si cu un mare punct slab in ceea ce priveste securitatea oferita pentru utilizatori. Din pacate multi oameni sunt obligati sa cumpere smartphone-uri Android ieftine din cauza lipsei banilor, insa impreuna cu asta renunta si la intimitate, incluiv la unele date care pot fi folosite pentru a le fura si putinii bani pe care ii au, fara ca ei sa stie.

Android ramane cu mari probleme si Google nu prea stie cum sa le rezolve, desi se chinuie de ani de zile.

Android smartphone ieftine virusi

4 COMENTARII

  1. Asa se intampla cand te bucuri ca ai 7 procesoare octa-core , 216gb ram, display fulhashde la 150 de dolari. Sa nu mai zic ca nu vei primi niciodata update-uri. Mai bine dai dublu si iti cumperi un mid-range respectabil, nu un telefon care e vandut in cateva zeci de mii de unitati maxim.
    Vezi Sony Xperia XA(1), Huawei P10 Lite, A5-2016/2017 Samsung sau chiar un iPhone 5S/SE (inca se mai gasesc 5S-uri noi)

  2. Nu te lua de componentele hardware ca săracele nu au nicio vina
    Vina este a producătorului ca modifica în nesimțire Android si nu își da interesul in al securiza, pentru a duce la un preț cât mai mic (nu mai vor sa bage bani în plus)
    A auzit cineva de Blu, Nomu sau Lagoon?

  3. Nici Huawei nu îmi inspiră încredere. Firmware-ul nu se poate pune cu succes din prima, nu este foarte bine făcut driver-ul pentru PC. Iar placa de bază din P8 lite s-a stricat de două ori celui la care i-am făcut root. Singurii mei producători de incredere sunt Apple și Samsung, pentru că am avut produse de la ei de 3-4 ani. Un iPad 2 pentru o zi, un Galaxy S2 Plus care a avut un procesor dual-core slab, dar meritoriu pentru 900 de lei in 2014, un S6 pe care îl folosesc și acum, dar și un J3 pentru mama. Niciunul nu a fost și nu este de unica folosință. Mie nici IPS-urile bune nu îmi mai place, pentru că de 3 ani m-am învățat cu AMOLED.

  4. Asta nu este o problemă a Androidului. Smartphone-urile astea no-name nici nu sunt aprobate de către Google pentru că știe Google de ce.
    Ceea ce nu e aprobat de Google nu are aplicațiile Google (începând cu Google Play Services), singura șansă a utilizatorilor fiind să folosească aplicării din magazine terțe.

    Ce să facă Google pe teritoriul ăsta?
    Oricât de bine ai face un sistem de operare, vine bau bau și îl strică, ori asta nu înseamnă că e de vină sistemul de operare.