Windows 10 – Zeci de Probleme Critice Rezolvate Azi

Windows 10 este unul dintre cele mai folosite sisteme de operare de pe planeta, iar zilele trecute s-a afalt ca Microsoft a rezolvat o serie de probleme critice ale sistemului sau de operare. Mai exact, vorbim despre zeci de vulnerabilitati critice care au disparut din Windows 10 incepand de astazi, cei de la Microsoft punand foarte mare accent pe securitatea utilizatorilor, asa  ca toti cei care fac actualizarea sunt mai in siguranta.

Windows 10 are actualizarea disponibila inca din cursul zilei de marti, ea fiind denumita august patch tuesday multumita schimbarilor majore pe care le ofera. In total vorbim despre 48 de probleme rezolvate de catre Microsoft in Windows 10 multumita acestei actualizari, 25 dintre ele fiind critice si implicand vulnerabilitati de securitate extrem de importante pentru utilizatori.

Windows 10 nu are vreuna dintre vulnerabilitatile rezolvate astazi exploatate de catre hackeri, insa cei de la Microsoft au dorit sa fie precauti si sa le rezolve. Unele dintre vulnerabilitatile inchise astazi au fost demonstrate public, deci exista sansa ca unii hackeri sa profite de ele pentru a lansa virusi, sau malware, pentru a sparge calculatoarele utilizatorilor care nu se protejeaza cu sisteme antivirus.

Windows 10 – zeci de probleme critice rezolvate

windows 10 probleme critice rezolvate

Windows 10 are printre toate vulnerabilitatile rezolvate si doua care afectau sistemul Windows Search, dar si cel SMB, ele permitand rularea de cod nesemnat in calculatoare. Practic, un hacker care le exploateaza poate rula orice fel de cod doreste in calculataorele utilizatorilor Windows 10, iar asta este cel mai grav lucru care se poate intampla pentru orice sistemd e operare, aceasta fiind motivul pentru care vulnerabilitatile trebuie inchise cu prioritate.

Windows 10 a avut o multitudine de vulnerabilitati dezvaluite de catre hackeri de-a lungul ultimelor luni, iar compania Microsoft a fost foarte atenta la ele. Windows 10 a fost si actualizat pe masura ce noi vulnerabilitati au tot fost prezentate, asa ca in final utilizatorii sunt acum mult mai bine protejati decat cu doar doua luni in urma, iar Microsoft continua sa rezolve problemele de securitate care tot apar.

Windows 10, la fel ca si macOS, este actualizat constant pentru a avea parte de cele mai bune functii si cea mai buna securitate, insa aici sistemul de operare al Apple este mai bun. Toti cei care au un Mac stiu ca sunt mai bine protejati de catre compania Apple decat de catre Windows 10, iar asta nu doar pentru ca Microsoft a facut sistemul de operare mai usor de spart, ci si pentru ca hackerii sunt mai atenti la el.