Huawei a Depasit Apple in Vanzarile Smartphone

Huawei a depasit Apple in vanzarile de smartphone-uri in Europa Centrala si de Est, reusita chinezilor intrecand asteparile multor analisti.

Huawei a depasit Apple in vanzarile de smartphone-uri in T2 2017, realizarea chinezilor fiind una impresionanta, dar si o premiera, care cel mai probabil va avea o continuare in 2018. Conform celor de la Canalys, Huawei a depasit compania Apple in vanzari in Europa Centrala si de Est in T2 2017, iar printre toate aceste tari includem si Romania, o zona in care Apple a fost de mult intrecuta de catre chinezi.

Huawei a depasit Apple in vanzarile de smartphone-uri in Europa Centrala si de Est in T2 2017 cu doar aproximativ 50.000 de unitati, avand un total estimat la 1.8 milioane de unitati. Aici vorbim despre estimari facute de catre cei de la Canalys si nu despre date clare, asa ca realitatea poate fi diferita fata de ceea ce se prezinta, mai ales ca diferenta dintre Huawei si Apple este una foarte mica, raportandu-ne la total.

Huawei ramane in urma Samsung in vanzarile de smartphone-uri din Europa Centrala si de Est, coreenii inregistrand vanzari de 4.9 milioane de unitati in T2 2017 in zona. Cifra este mai mult decat dubla fata de cele inregistrate de catre Apple sau Huawei, dar asta este perfect normal, pentru ca Samsung vinde foarte multe smartphone-uri ieftine in Europa, cele low si mid-end avand preturi foarte atractive pentru clienti.

Huawei a depasit Apple in vanzarile smartphone

huawei depasit apple vanzari smartphone

Huawei a avut parte de un succes similar in Europa Centrala si de Est, cei de la Canalys afirmand ca majoritatea smartphone-urilor vandute de catre chinezi sunt low si mid-end. Este perfect normal ca Huawei sa vanda foarte multe dispozitive foarte ieftine, pentru ca pe cele scumpe nu le atrage chiar atat de multa lume, lucru care este observat inclusiv unui producator cu renume, precum este Samsung.

Huawei nu a intregut Apple in vanzarile de smartphone-uri premium, iar asta nu se va intampla vreodata, seria iPhone 7 a celor de la Apple fiind un adevarat succes. Mai exact, Apple a reusit sa creasca foarte mult si vanzarile iPhone 7 Plus in Europa Centrala si de Est, deci Huawei inregistreaza vanzari mari, dar pentru telefoane ieftine, de la care nu obtine chiar atat de mult profit precum si-ar dori.

Huawei a intrecut Apple in vanzarile de smartphone-uri in Europa Centrala si de Est conform Canalys, dar nu se stie in ce masura se intampla acelasi lucru in Europa de Vest. Nu se stie nici ce evolutie a avut Huawei in alte zone de pe planeta, compania Apple inregistrand vanzari foarte mari in multe zone importante, exceptie facand China, unde Huawei a inregistrat peste jumatate din vanzarile totale.