iPhone 7 Ramane cel mai Popular Smarphone din Lume

iPhone 7 a ramas cel mai popular smartphone pe pietele globale in T2 2017, seria Samsung Galaxy S8 nereusind sa-l ajunga in vanzari, in ciuda vechimii pe piata.

iPhone 7 a ramas cel mai popular smartphone din lume si in T2 2017, conform unor informatii publicate in cursul acestei zile de catre cei de la Strategy Analytics. In imaginea de mai jos aveti un tabel care ne arata vanzarile estimate pentru cele mai populare smartphone-uri in T2 2017, iar iPhone 7 si iPhone 7 Plus ocupa primele doua poziti, urmate de catre seria Samsung Galaxy S8 si Xiaomi Redmi 4A.

iPhone 7 este cel mai popular smartphone la nivel global, insa vanzarile sale sunt cu doar 1.8 milioane de unitati mai mari decat cele ale iPhone 7 Plus. Diferenta procentuala intre ele este de aproximativ 11%, adica foarte mica, iar asta sugereaza faptul ca in momentul de fata clientii companiei Apple isi indreapta serios atentia spre smartphone-urile cu ecrane mari, care au diagonala de 5.5 inch.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au insumat impreuna vanzari de 32 de milioane de unitati, adica peste doua treimi din vanzarile totale de terminale iPhone. Apple a vandut 41 de milioane de terminale iPhone 7 in lumea intreaga in T2 2017, deci 9 milioane au fost modelele vechi care inca sunt disponibile pentru achizitie, acestea inregistrand in continuare vanzari destul de bune, dar cu mult sub cele ale seriei iPhone 7.

iPhone 7 ramane cel mai popular smarphone din lume

iPhone 7 popular smarphone

iPhone 7, in ciuda vechimii pe piata, s-a vandut mult mai bine decat Samsung Galaxy S8, diferenta intre terminale fiind de peste 6.7 milioane de unitati. Nici Samsung Galaxy S8 Plus nu s-a descurcat mai bine si nu s-a apropiat in vanzari de iPhone 7 Plus, asa ca vorbim despre o vitorie majora a celor de la Apple in ceea ce priveste popularitatea smartphone-urilor, Samsung fiind cu destul de mult in urma.

Spre deosebire de Apple, seria Samsung Galaxy S8 ar fi inregistrat vanzari de 19 milioane de unitati, cam un sfert din totalul de smartphone-uri vandute de Samsung in T2 2017. Aici vedem practic diferenta foarte mare intre vanzarile de smartphone-uri premium intre Apple si Samsung, dar si raportul dintre vanzarile acestora si vanzarile totale de smartphone-uri la nivel global.

“iPhone results were impressive, with especially strong demand at the high end of our lineup. iPhone 7 was our most popular iPhone, and sales of iPhone 7 Plus were up dramatically compared to 6s Plus in the June quarter of last year. Samsung’s Galaxy S8 has instantly become the world’s most popular Android smartphone model, due to its attractive curved-screen design, a rich portfolio of software apps, and best-in-class retail distribution across dozens of countries.”