Android O – Cand va fi Lansat de catre Google

Android O va fi lansat pe 21 august de catre compania Google pentru utilizatorii de smartphone si tablete din intreaga lume, la o luna inainte de aparitia iOS 11.

Android O este viitoarea versiune a sistemului de operare pe care compania Google o va lansa pentru smartphone-urile din lumea intreaga, iar astazi aflam si cand ar urma sa apara. Android O este la fel de important pentru platforma Android precum este iOS 11 pentru sistemul de operare pentru iPhone si iPad, asa ca vorbim despre o actualizare majora care este pregatita pentru a fi distribuita.

Android O urmeaza sa fie lansat oficial in cursul acestei zile de catre compania Google, insa nu vorbim despre o actualizare care va deveni disponibila imediat pentru utilizatori. Spre deosebire de iOS, unde actualizarile sunt oferite simultan la sute de milioane de oameni, lansarea Android O nu va avea un asemenea impact decat pentru posesorii de terminale Google Pixel si eventual Google Nexus.

Android O nu va fi disponibil oficial de maine si pentru smartphone-urile ale caror producatori nu au actualizari pregatite in baza acestei versiuni a sistemului de operare. Aici vorbim despre cam toti producatorii, de la Samsung si pana la HTC, acestia urmand a oferi actualizari cu Android O la un moment dat, insa in momentul de fata nimeni nu stie cand ar putea fi acestea disponibile pentru clienti.

Android O – cand va fi lansat de catre Google

android o lansat google

Android O ar putea avea denumirea Oreo, iar asta pentru ca un scurt teaser pentru sistemul de operare a fost publicat in cursul zilei de ieri pe platforma de socializare Google Plus. Pe de alta parte, alte informatii sustin ca Android O va fi de fapt numit Orellete, insa desigur ca nu exista detalii clare cu privire la ceea ce va alege compania Google pentru sistemul sau de operare pentru smartphone si tablete.

Android O a creat foarte multe controverse cu privire la denumirea pe care o va avea anul acesta, iar cei de la Google au lasat lumea sa discute in voie in legatura cu ea. Android O va aduce foarte multe noutati importante pentru smartphone-uri si tablete, unele dintre ele complet noi, altele preluate din sistemul de operare iOS al celor de la Apple, asa cum fac in mod normal cei din Mountain View si cei din Cupertino.

Android O va aduce multe imbunatatiri si pe partea de securitate pentru utilizatorii sistemului de operare al celor de la Google, iar asta pentru ca platforma are disperata nevoie de ele. Android O va aduce in final si imbunatatiri ale performantelor generale ale produselor care-l vor rula, iar aici va fi interesant de vazut daca diferentele vor fi foarte mari, sau nesemnificative.