Prima Pagina UBER UBER Renunta la o Functie Foarte Controversata

UBER Renunta la o Functie Foarte Controversata

UBER a eliminat din aplicatie o functie foarte controversata care monitoriza permanent locatia utilizatorilor dupa efectuarea unei curse prin platforma.

UBER este in momentul de fata cel mai mare serviciu de transport de persoane in regim de taxi, fara a fi o companie licentiata pentru a face asemenea servicii. UBER are o aplicatie care este folosita de catre un numar extrem de mare de persoane pe intreaga planeta, iar recent ea a ramas fara una dintre functiile extrem de controversate din cauza careia compania americana a fost extrem de criticata in ultimii ani.

UBER a fost implicata anul trecut intr-un scandal imens dupa ce s-a dezvaluit faptul ca aplicatia sa monitoriza locatia utilizatorilor chiar si daca era complet inchisa din fundal. Unii clienti raportau faptul ca erau monitorizati timp de cateva zile de catre aplicatia UBER fara ca initial sa stie, iar compania s-a aparat spunand ca nu face acest lucru, dar desigur ca a mintit, pentru ca acum sa elimine complet functia.

UBER a fost obligata de catre compania Apple sa faca o schimbare care elimina monitorizarea constanta, iOS 11 oferind posibilitatea de a avea activare activa doar cand aplicatia este folosita, nu tot timpul, cum era pana acum. Fara a recunoaste faptul ca este obligata de Apple sa faca aceasta schimbare, cel putin in iOS, compania UBER a anuntat ca implementeaza optiunea de a avea locatia monitorizata doar cand folosim aplicatia sa.

UBER renunta la o functie foarte controversata

uber renunta functie controversata

UBER nu a oferit vreodata o explicatie pentru dorinta de a monitoriza tot timpul locatia utilizatorilor sai, spunand doar ca vrea sa-i tina in siguranta dupa curse, ceea ce este o minciuna. Unii au afirmat ca UBER voia de fapt sa descopere soferii care incercau sa fraudeze sistemul prin continuarea curselor desi le opreau din aplicatie, dar adevarul il stiu doar cei de la companie, iar noi il vom afla in cativa ani.

UBER a afirmat ca nu a colectat date de la utilizatorii iPhone, ci doar de la cei Android, insa asta probabil de frica faptului ca Apple le-ar putea scoate aplicatia din AppStore, asa cum a amenintat Tim Cook. Tot uilizatorii iPhone beneficiaza de noia functie care limiteaza localizarea prin aplicatia UBER, insa doar cei care nu vor instala iOS 11 vor beneficia intr-adevar de schimbare, pentru ca restul o au deja activa.

“The change, which restores users’ ability to share location data only while using the app, is expected to be announced on Tuesday and rolled out to iPhone users starting this week. It comes as Uber tries to recover from a series of crises culminating in the ouster of Chief Executive Travis Kalanick and other top executives.”

UBER a invatat acum ca Apple nu este o companie pe care trebuie sa incerci sa o pacalesti, deoarece exista sanse foarte mici sa scapi cu asta oricum ai incerca sa gandesti lucrurile. Cei de la UBER nu au anuntat cand ar urma sa fie disponibila actualizarea pentru aplicatia iPhone care include aceasta schimbare, dar sigur nu vom avea mult de asteptat dupa ea, avandu-i in vedere importanta.

  • amfetamin

    Si la waze era la fel,statea pornita locatia chiar daca ai inchis aplicatia din multitasking. Acum vad ca poti selecta si “while using the app”,inainte era always on.

  • NicKel

    Te inseli amarnic, puteai si inainte sa opresti locatia din setarile aplicatiei Waze – General – Location change reporting… nu ca ar mai conta vreun pic acum 😉

  • tralala

    De luni de zile nu mai urmareste locatia UBER-u cand nu esti in app, tot deranju cu urmaritu asta cand nu utilizezi aplicatiile este ca mananca bateria.