UBER – Schimbari ce vor Creste Tarifele Curselor

UBER a anuntat o serie de schimbari importante pentru soferi, care vor afecta tarifele curselor incepand din cursul urmatoarelor luni de zile.

UBER a anuntat in cursul zilei de ieri o serie de schimbari care in final vor creste tarifele curselor pe care noi le vom face folosind platforma de transport. Mai exact, cei de la UBER fac o serie de schimbari pentru soferii care-i folosesc platforma si transporta clientii intre diverse locatii, acestea urmand a avea optiunea de a refuza sa faca anumite curse, iar asta va duce la cresterea tarifelor curselor.

UBER le va permite, pentru inceput, soferilor sa aleaga ce fel de curse sunt dispusi sa faca, astfel ca pentr anumite tipuri de curse vor fi disponibile mai putine masini. Daca sunt disponibile mai putine masini decat este necesar pentru a face anumite curse, atunci UBER va creste tarifele pentru respectivele curse, deci soferii vor primi mai multi bani pentru transporturi, desi numarul acestora va fi mai mic.

UBER le va permite deasemenea soferilor sa refuze sa faca unele curse care au o durata prea lunga de timp, mai exact cele care pot dura mai mult de 45 de minute. Pana acum cei de la UBER nu le spuneau soferilor cat va dura o cursa pana in momentul in care o acceptau, insa cele mai lungi de 45 de minute pot fi refuzate, iar intr-un oras ca Bucuresti, asta inseamna ca seara unele curse vor fi refuzate.

UBER – schimbari ce vor creste tarifele curselor

UBER Creste Tarife Curse

UBER sustine ca aceste schimbari vor avea drept efect o crestere a numarului de soferi care activeaza in platforma, iar asta ar putea fi 100% adevarat. Totusi, daca preturile curselor UBER vor creste simtitor, atunci efectul final va fi o scadere a curselor si implicit a veniturilor generate de catre platforma, lucru care ar putea alunga soferii care castiga totusi bani buni facand transport de persoane fara licenta.

UBER face aceste schimbari ca parte a unui plan mai amplu de a isi face soferii fericiti cand ii folosesc platforma pentru a castiga bani. Este arhicunoscut faptul ca soferii UBER nu sunt multumiti de banii pe care ii genereaza cursele facute in platforma, iar noul presedinte al companiei si-a facut o misiune din a-i multumi pe acestia, chiar daca in final clientii vor plati mai mult pentru curse, lucru care nu le va conveni multora.

“By giving a driver more information we actually help them make that decision [if they’re] in a position to accept a long trip. Riders want to feel their driver is not unhappy. This is something I think about a lot, [and we’re working on] extra special features that we can launch that will be positive and mutually beneficial to both riders and drivers.”

UBER a anuntat deasemenea ca in cele 2 luni in care in anumite state din SUA a oferit posibilitatea de a lasa bacsis pentru soferi, s-au generat bacsisuri de 50 de milioane de dolari. Suma este de 5 ori mai mica decat cea generata de catre servicii concurente ale UBER, insa lucrurile se vor schimba pe masura ce optiunea va fi extinsa in toate statele in care serviciul este disponibil, dar inclusiv in alte tari de pe glob.