Huawei – Procesor Creat pentru a Ataca iPhone 8

Huawei a creat un procesor special numit Kirin 970, el fiind gandit pentru a putea concura cu cel A11 care va fi implementat in iPhone 8 de Apple.

Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri noul chip Kirin 970 cu un procesor care este prezentat ca fiind cel mai rapid din lume dezvoltat vreodata pentru un smartphone. Huawei a dezvoltat acest chip Kirin 970 special pentru a putea concura cu noul chip A11 al iPhone 8, iar Huawei Mate 10 urmeaza sa fie primul smartphone al chinezilor care va avea implementata aceasta noua componenta in toamna.

Huawei intentioneaza sa prezinte Huawei Mate 10 in data de 15 octombrie in cadrul unei conferinte speciale, iar atunci va anunta si primele detalii privind performantele chip-ului Kirin 970. Deocamdata cei de la Huawei au incarcat pe YouTube doar un clip video, pe care il puteti vedea mai jos, care ofera unele informatii privind aceasta noua componenta si importanta sa, dar el nu a fost promovat public.

Huawei a creat acest nou chip avand la baza un procesor dezvoltat pe tehnologia ARM Cortex, el fiind compus din 8 nuclee, 4 de un fel si inca 4 de alt fel. Mai exact noul chip Kirin 970 va avea 4 nuclee Cortex A73 si inca 4 nuclee Cortex A53, primele 4 urmand a fi tactate la frecventa de 2.8 GHz, in timp ce ultimele 4 vor avea o frecventa de lucru mai mica si vor fi folosite pentru actiuni mai simple.

Huawei – procesor creat pentru a ataca iPhone 8

Huawei a implementat, cel mai probabil, in acest chip Kirin 970 si o placa grafica Mali-G71 MP8 de ultima generatie, insa e putin probabil ca aceasta sa fie superioara celei implementate in iPhone 8. Huawei va oferi in noul chip Kirin 970 pentru Huawei Mate 10 si noi module RAM DDR 4 tactate la 1866 MHz, deci teoretic performantele ar trebui sa fie cu mult mai bune decat cele oferite in modelul anterior.

Huawei are nevoie de un Huawei Mate 10 cu performante extrem de bune pentru a putea concura cu noul chip A11 al iPhone 8, care cel mai probabil va fi superior tuturor procesoarelor de pe piata. Huawei va sti din timp ce performante va trebui sa ofere pentru noul sau chip deoarece iPhone 8 va fi lansat pe pietele globale, cel mai probabil, in data de 22 septembrie, asa ca va ajusta din timp componenta dupa nevoi.

Huawei a reusit sa se apropie extrem de mult de compania Apple in ceea ce priveste vanzarile globale de smartphone-uri, multi analisti crezand ca 2018 va fi anul in care chinezii vor intrece americanii in vanzari. Desigur ca nimeni nu stie daca Huawei va reusi sa faca asta cu noul chip Kirin 970, mai ales ca pana acum performantele smartphone-urilor sale au fost cu mult sub asteptarile clientilor.