Prima Pagina Huawei Huawei – Procesor Creat pentru a Ataca iPhone 8

Huawei – Procesor Creat pentru a Ataca iPhone 8

Huawei a creat un procesor special numit Kirin 970, el fiind gandit pentru a putea concura cu cel A11 care va fi implementat in iPhone 8 de Apple.

Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri noul chip Kirin 970 cu un procesor care este prezentat ca fiind cel mai rapid din lume dezvoltat vreodata pentru un smartphone. Huawei a dezvoltat acest chip Kirin 970 special pentru a putea concura cu noul chip A11 al iPhone 8, iar Huawei Mate 10 urmeaza sa fie primul smartphone al chinezilor care va avea implementata aceasta noua componenta in toamna.

Huawei intentioneaza sa prezinte Huawei Mate 10 in data de 15 octombrie in cadrul unei conferinte speciale, iar atunci va anunta si primele detalii privind performantele chip-ului Kirin 970. Deocamdata cei de la Huawei au incarcat pe YouTube doar un clip video, pe care il puteti vedea mai jos, care ofera unele informatii privind aceasta noua componenta si importanta sa, dar el nu a fost promovat public.

Huawei a creat acest nou chip avand la baza un procesor dezvoltat pe tehnologia ARM Cortex, el fiind compus din 8 nuclee, 4 de un fel si inca 4 de alt fel. Mai exact noul chip Kirin 970 va avea 4 nuclee Cortex A73 si inca 4 nuclee Cortex A53, primele 4 urmand a fi tactate la frecventa de 2.8 GHz, in timp ce ultimele 4 vor avea o frecventa de lucru mai mica si vor fi folosite pentru actiuni mai simple.

Huawei – procesor creat pentru a ataca iPhone 8

Huawei a implementat, cel mai probabil, in acest chip Kirin 970 si o placa grafica Mali-G71 MP8 de ultima generatie, insa e putin probabil ca aceasta sa fie superioara celei implementate in iPhone 8. Huawei va oferi in noul chip Kirin 970 pentru Huawei Mate 10 si noi module RAM DDR 4 tactate la 1866 MHz, deci teoretic performantele ar trebui sa fie cu mult mai bune decat cele oferite in modelul anterior.

Huawei are nevoie de un Huawei Mate 10 cu performante extrem de bune pentru a putea concura cu noul chip A11 al iPhone 8, care cel mai probabil va fi superior tuturor procesoarelor de pe piata. Huawei va sti din timp ce performante va trebui sa ofere pentru noul sau chip deoarece iPhone 8 va fi lansat pe pietele globale, cel mai probabil, in data de 22 septembrie, asa ca va ajusta din timp componenta dupa nevoi.

Huawei a reusit sa se apropie extrem de mult de compania Apple in ceea ce priveste vanzarile globale de smartphone-uri, multi analisti crezand ca 2018 va fi anul in care chinezii vor intrece americanii in vanzari. Desigur ca nimeni nu stie daca Huawei va reusi sa faca asta cu noul chip Kirin 970, mai ales ca pana acum performantele smartphone-urilor sale au fost cu mult sub asteptarile clientilor.

 • Terrymada

  Ramane la fel de importanta si optimizarea

 • Visan Teodor

  Până nu vad,nu cred.

 • Srb Srb

  Deja odata cu LG v30 si acest Huawei, Note 8 devine uitat

 • EuGeorge

  M-am kkt pe mine de frica

 • corco

  Lg v30 despre care se speculeaza ca o sa aibe cel mai bun sistem audio si un pret de doar 750€, un pixel xl 2 despre care se spune ca are un 836 si cu siguranta cel mai fluid android, acest mate 10 si bineinteles ultimele dar cele dintai, iphoanele, cu siguranta note 8 o sa aibe probleme mari.

 • Srb Srb

  note 8 o sa vanda acum pana pe 15…tot grosul sunt precomenzile…pt ca de la sf lui septembrie, cam pa pa, ramane doar un bloc

 • Dragodon

  Trecand peste articolul slab scris faptul ca au menționat Dynamic in acel clip poate sa insemne ca acest SOC va avea nuclee ARM A75 pe 10nm. Foarte frumos cat de repede au putut sa se miste cei de la Huawei, se pare ca sunt o companie extrem de capabila, o reală amenințare pentru concurenții lor.

 • claudiu

  Nu vreau să-ți dau dreptate dar chiar e urat note 8! E prea lung…

 • Srb Srb

  wow, ma mir ca esti sincer . oricum abia astept sa vad maine dimineata LG V30

 • Heath

  Deci toate progresele și toată noutățile ce apar in flagship-uri in perioada asta sunt special aduse ca “arma anti-iphone”? iPhone e centrul universului și toți se învârt în jurul lui?
  Asta credeți voi, și vă întăriți mulțumită predicilor scrise de pastorul zaone în credința voastră iphonista și în icoana lui Jobs :))
  Mai degrabă Mate 10 precum și v30 vor dori să fure din vânzările lui Note8 și Pixel 2xl
  Clienții Apple sunt prea fideli, nu îi poți fugări de la cozile din fața applestore oricât de bun ar fi Huaweiu.
  Voi singuri știți că nu ați alege un huawei oricât de bun ar fi…doar pentru că e Huawei.

  Huawei fură din vânzările Samsung, iar Samsung fura de la Apple… Deocamdată Huawei nu poate rivaliza direct cu apple

 • GicaContra

  Pertinent comentariu!

 • Vasile Popa

  De unde le scoți frate că ce au lansat până acum a fost “cu mult sub așteptările clienților?”.
  Eu cu puțin peste 3000 de lei am un P10 Plus, cu 6 GB ram, 128 GB stocare, ecran 2K QHD de 5.5, baterie de 3750, camera duala Leica ce a câștigat premiul EISA – Best Camera Smartphone 2017/2018 și chiar face fotografii nemaipomenite…. un design superb, subțire… 4 antene puternice pentru semnal puternic oriunde, 4,5 G…
  De la iPhone 6 am trecut la HTC 10, fiind destul de ok. Iar acum Huawei P10 Plus e cireașa de pe tort… nu mi-aș mai lua iPhone în viața mea…
  Nu știu unde și la cine ai văzut mari dezamăgiri la posesorii Huawei, care sunt din ce în ce mai mulți, și care pe multe piețe a întrecut Apple. Iar în maxim 2 ani o vor face la nivel mondial.
  Dar bineînțeles.. veți comenta mândri cu un iPhone în mână, că sunt chinezării. Ale voastre fiind de pe Kepler… din alt sistem solar.