Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone 7 Plus – Comparatia Camerelor

Samsung Galaxy Note 8 are camera comparata cu cea a iPhone 7 Plus, demonstrandu-si suprematia in fata produsului lansat de catre Apple anul trecut.

Samsung Galaxy Note 8 si iPhone 7 Plus au camerele duale comparate intr-un clip video menit sa ne arate care dintre ele ofera cea mai buna calitate pentru inregistrarea de clipuri video si poze. Stiti deja ca Samsung Galaxy Note 8 este primul smartphone Samsung premium in care a fost implementata o camera duala si vorbim despre o adevarata “bijuterie” din punct de vedere al specificatiilor oferita de coreeni.

Camera Samsung Galaxy Note 8 este formata din doi senzori de 12 megapixeli, primul avand distanta focala de 26mm si deschidere f/1.7, al doilea avand distanta focala de 52mm si deschidere f/2.4. Ambii senzori de imagine ai Samsung Galaxy Note 8 au zoom optic 2X, primul avand dimensiune senzor 1/2.55″, dimensiune pixel 1.4 µm, al doilea avand dimensiune senzor 1/3.6″ si cea de pixel 1.0 µm.

iPhone 7 Plus are tot o camera duala cu senzori de 12 megapixeli, ca Samsung Galaxy Note 8, doar ca ai sai au distanta focala de 29mm/56mm si deschidere f/1.8 si f/2.8. Doar senzorul al doilea are zoom optic 2X, spre deosebire de Samsung Galaxy Note 8, primul senzor al iPhone 7 Plus are dimensiune 1/3″ in timp ce al doilea are 1/3.6″, ambele module fiind inferioare celor telefonului Samsung.

Samsung Galaxy Note 8 are si un avans major in fata iPhone 7 Plus in ceea ce priveste calitatea pozelor si in registrarilor video, iar clipul video de mai jos demonstreaza clar asta. Puteti vedea fara probleme ca Samsung Galaxy Note 8 se descurca mult mai bine decat iPhone 7 Plus in aproape toate aspectele inregistrarii, lucru pe care il asteptam fara nicio discutie de la noul produs, avand in vedere calitatea camerelor.

Camerele folosite in Samsung Galaxy Note 8 sunt de ultima generatie, in timp ce iPhone 7 Plus are camere vechi de 1 an, care nu au uimit nici in 2016, cand a fost lansat produsul. Samsung Galaxy Note 8 afiseaza culori mult mai naturale in majoritatea situatiilor, mult mai multe detalii pentru tot ceea ce se vede si lumina mai buna pentru tot mediul inregistrat, uneori existand o usoara suprasaturatie a culorilor.

Samsung Galaxy Note 8 nu are o camera duala perfecta, asa cum era de asteptat, insa in comparatie cu cea a iPhone 7 Plus se descurca mult mai bine in toate situatiile. Cei de la Apple se chinuie sa implementeze cele mai bune camere in toate telefoanele pe care le lanseaza pe piata, insa desigur ca nu reusesc intotdeauna sa uimeasca cu produse care sa fie superiore celor ale competitiei din toate punctele de vedere, iar ceea ce vedem acum cu Samsung Galaxy Note 8 este o dovada clara.