Google Maps a Lansat Functia Indoor in Romania

Google Maps a lansat functia Indor in Romania la mai bine de 2 ani de la aparitie, in momentul de fata existand cateva locatii unde este activa.

Google Maps este cel mai folosit sistem de harti de pe planeta, compania Google implementand in mod constant functii noi pentru utilizatorii sai. Printre aceste functii noi se numara si una numita Indoor, aceasta permitand cartografierea interiorului cladirilor pentru a ajuta utilizatorii sa navigheze mai usor prin ele, Google Maps ajungand intr-un final si in Romania cu aceasta functie foarte utila.

Google Maps are deja cartografiate interiorul a 3 locatii importante din tara, mai exact aeroportul Traian Vuia din Timisoara, plus doua mall-uri din Bucuresti, Promenada si Mega Mall. In toate cele 3 locatii, utilizatorii vor putea folosi sistemul Indoor al Google Maps pentru a vedea o harta cu toate magazinele si zonele importante, direct de pe propriile telefoane mobile, folosind aplicatiile Google Maps.

Google Maps afiseaza direct informatiile privind cartografierea indoor pentru toate cele trei locatii in momentul in care le accesati folosind sistemul de cautare. Atunci veti vedea in partea stanga a aplicatiei Google Maps 3 optiuni pentru a vedea hartile Indoor create pentru fiecare nivel pe care cladirea il are, selectarea lor afisand si magazinele de acolo, plus locatia voastra in interiorul acelei cladiri.

Google Maps a lansat functia indoor in Romania

Google Maps Lansat Indoor Romania

Google Maps va ajuta chiar sa ajungeti si la magazinele dorite, sau oriunde in aeroportul Traian Vuia, folosind functia de navigare ghidata pe care o are disponibila. Planurile cu interiorul cladirilor sunt facute de catre cei de la Google Maps in colaborare cu detinatorii respectivelor cladiri, astfel ca vorbim despre informatii actualizate care sunt disponibile acolo, pentru a ne ajuta sa ajungem rapid oriunde avem nevoie.

Google Maps va avea in urmatorul an planuri detaliate Indoor si pentru alte 15 mall-uri care au fost construite de catre compania ce detine Mega Mall si Promenada. Acestea sunt disponibile pe intregul teritoriu al Romaniei, astfel ca in curand si locuitorii din alte mari orase ale tarii se vor putea bucura de functia Indoor pe care o are Google Maps si vor putea naviga prin mall-uri si aeroporturi mult mai usor.

Google Maps a lansat functia Indoor cu mai bine de 2 ani de zile in urma, iar ea s-a dovedit a fi atat de utila pentru atat de multi oameni, incat cei de la Apple au implementat-o in Apple Maps. Desigur ca Google Maps ofera functia mult mai repede decat o va face Apple in Romania, iar asa ne vom putea bucura de acest sistem macar pentru unele cladiri importante din tara noastra, chiar daca procesul va fi destul de lent.