Google Cumpara Divizia de Telefoane a HTC

Google cumpara divizia de telefoane a HTC, cele doua companii fiind intr-un proces avansat de negociere pentru transferul tuturor bunurilor taiwanezilor.

Google cumpara divizia de telefoane a HTC, cele doua companii fiind intr-un proces avansat de negociere pentru transferul tuturor bunurilor taiwanezilor catre americani. HTC are mari probleme financiare de ceva vreme, iar cei de la Google vor sa profite de asta pentru a-si cumpara o foarte buna divizie care sa le produca viitoarele telefoane mobile, cele doua companii colaborand pentru asta si acum.

Google are foarte multi bani disponibili pentru investitii, iar cei de la HTC nu prea fac fata problemelor financiare cu divizia de telefoane care nu mai produce profit de ceva vreme. Luna august a fost cea mai proasta din ultimii 13 ani de existenta ai HTC, incasarile scazand cu 52% fata de iulie si cu 54.3% fata de august 2016, iar Google are o rezolvare foarte simpla pentru problema prin cumpararea diviziei de telefoane mobile.

Google vrea sa cumpere toata divizia care produce telefoanele mobile ale HTC, sau sa devina un partener strategic pentru taiwanezi, cu prioritate la productia de telefoane. In aceasta intelegere nu ar fi inclusa si divizia care dezvolta HTC Vive, celebra casca pentru realitate augmentata, cei de la Google trebuie sa se gandeasca la alte propuneri pentru a cumpara si aceasta divizie a companiei taiwaneze.

Google cumpara divizia de telefoane a HTC

Google colaboreaza in momentul de fata cu HTC pentru producerea Google Pixel 2, cel mai nou smartphone pe care americanii vor sa-l aduca pe piata. Google lucreaza cu LG pentru fabricarea Google Pixel 2 XL, deci nu se bazeaza total pe taiwanezi, iar asta pentru ca Google Pixel a avut probleme de fabricare, deci a fost nevoie de putina diversitate pentru a aduce lucrurile la normal.

Google nu este multumita de modul in care functioneaza divizia mobila a HTC pentru a produce smartphone-uri, asta este clar, insa chiar si asa vrea sa o cumpere. Google nu este la prima aventura de acest gen, americanii cumparand Motorola acum cativa ani doar pentru a vinde divizia mobila catre cei de la Lenovo, iar acolo a “intrat in coma” pentru ca nimic bun nu a mai fost lansat pana acum.

“Google is currently considering options of either becoming a strategic partner or buying out HTC’s smartphone business, said the report, which added that the possible deal will not involve HTC’s Vive VR business or the entire company.”

Google ar putea “baga in pamant” divizia mobila a celor de la HTC, sau ar putea dezvolta telefoane grozave si ar putea concura cu Apple, totul depinde de cine o va conduce. Parerea mea este ca Google are potentia de a se descurca mult mai bine decat Microsoft pe piata smartphone si ar putea fi un concurent serios pentru Apple, dar cu multa rabdare si multa inovatie la mijloc.

Google Cumpara Divizia Telefoane HTC