iPhone X – Asa Functioneaza Recunoasterea Faciala

iPhone X are prezentata functionalitatea sistemului de recunoastere faciala bazat pe Face ID, primele clipuri video fiind preluate din iOS 11 pentru noi.

iPhone X are procesul complet de setare al Face ID prezentat intr-o serie de clipuri video care au fost preluate direct din sistemul de operare iOS 11 GM al companiei Apple. Ieri v-am aratat ca iPhone X are Face ID si v-am aratat prima animatie descoperita in interiorul sistemului de operare iOS 11 GM, iar acum vedem si cum se va face intregul proces de scanare al fetei pentru recunoasterea faciala.

iPhone X va avea Face ID cu recunoastere faciala ca sistem complet inlocuitor pentru Touch ID, asa ca nu vom mai scana vreo amprenta un noul model de telefon. In schimb, puteti vedea in clipurile video de mai jos cum va trebui sa ne pozitionam fata in fata camerei 3D frontale a iPhone X pentru a o scana si a inregistra datele sale in sistemul biometric de securitate gandit pentru iOS 11 de catre Apple.

iPhone X va avea procesul de setare al Face ID foarte similar cu cel pentru setarea Touch ID, doar ca acum va trebui sa ne scanam fata din diverse unghiuri. Va fi extrem de important sa avem diverse citiri al fetei pentru Face ID, deoarece iPhone X va trebui sa ne recunoasca si in situatiile in care fata nu este afisata complet in fata camerei, sau in situatiile in care facem scanarea pe intuneric.

iPhone X – asa functioneaza recunoasterea faciala prin Face ID

iPhone X nu va avea un proces complex de setare al Face ID, iar daca procedura este intrerupta intr-un moment sau altul, ea va putea fi reluata fara probleme, ca la Touch ID. In ceea ce priveste utilitate Face ID, sistemul de recunoastere faciala va putea fi utilizat pentru deblocare, achizitii prin intermediul App Store, dar si pentru Apple Pay, asa ca iPhone X ne lasa fara Touch ID, dar nu fara securitate biometrica pentru plati.

iPhone X are un sistem de recunoastere faciala mult mai complex decat cel oferit de catre sistemul de operare Android, iar asta este un mare avantaj pentru toti clientii Apple. Practic, iPhone X nu ar trebui sa poata fi pacalit cu selfie-uri pentru recunoastere faciala, Face ID facand o imagine 3D a fetei noastre, cu elemente de identificare de adancime, deci doar fata utilizatorului ar trebui sa faca deblocarea, sau autorizarea de plati, la cerere.

iPhone X va avea Face ID promovata ca una dintre functiile cheie ale sale, asa ca ne putem astepta ca Apple sa puna extrem de mare accent pe aceasta functionalitate. Nu se stie ce alte secrete mai ascunde iPhone X pentru Face ID, insa cu siguranta le vom afla pe multe dintre ele in 12 septembrie, cand va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte compania Apple.