Prima Pagina iPhone X iPhone X – Asa Functioneaza Recunoasterea Faciala

iPhone X – Asa Functioneaza Recunoasterea Faciala

iPhone X are prezentata functionalitatea sistemului de recunoastere faciala bazat pe Face ID, primele clipuri video fiind preluate din iOS 11 pentru noi.

iPhone X are procesul complet de setare al Face ID prezentat intr-o serie de clipuri video care au fost preluate direct din sistemul de operare iOS 11 GM al companiei Apple. Ieri v-am aratat ca iPhone X are Face ID si v-am aratat prima animatie descoperita in interiorul sistemului de operare iOS 11 GM, iar acum vedem si cum se va face intregul proces de scanare al fetei pentru recunoasterea faciala.

iPhone X va avea Face ID cu recunoastere faciala ca sistem complet inlocuitor pentru Touch ID, asa ca nu vom mai scana vreo amprenta un noul model de telefon. In schimb, puteti vedea in clipurile video de mai jos cum va trebui sa ne pozitionam fata in fata camerei 3D frontale a iPhone X pentru a o scana si a inregistra datele sale in sistemul biometric de securitate gandit pentru iOS 11 de catre Apple.

iPhone X va avea procesul de setare al Face ID foarte similar cu cel pentru setarea Touch ID, doar ca acum va trebui sa ne scanam fata din diverse unghiuri. Va fi extrem de important sa avem diverse citiri al fetei pentru Face ID, deoarece iPhone X va trebui sa ne recunoasca si in situatiile in care fata nu este afisata complet in fata camerei, sau in situatiile in care facem scanarea pe intuneric.

iPhone X – asa functioneaza recunoasterea faciala prin Face ID

iPhone X nu va avea un proces complex de setare al Face ID, iar daca procedura este intrerupta intr-un moment sau altul, ea va putea fi reluata fara probleme, ca la Touch ID. In ceea ce priveste utilitate Face ID, sistemul de recunoastere faciala va putea fi utilizat pentru deblocare, achizitii prin intermediul App Store, dar si pentru Apple Pay, asa ca iPhone X ne lasa fara Touch ID, dar nu fara securitate biometrica pentru plati.

iPhone X are un sistem de recunoastere faciala mult mai complex decat cel oferit de catre sistemul de operare Android, iar asta este un mare avantaj pentru toti clientii Apple. Practic, iPhone X nu ar trebui sa poata fi pacalit cu selfie-uri pentru recunoastere faciala, Face ID facand o imagine 3D a fetei noastre, cu elemente de identificare de adancime, deci doar fata utilizatorului ar trebui sa faca deblocarea, sau autorizarea de plati, la cerere.

iPhone X va avea Face ID promovata ca una dintre functiile cheie ale sale, asa ca ne putem astepta ca Apple sa puna extrem de mare accent pe aceasta functionalitate. Nu se stie ce alte secrete mai ascunde iPhone X pentru Face ID, insa cu siguranta le vom afla pe multe dintre ele in 12 septembrie, cand va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte compania Apple.

 • Srb Srb

  Abia asteptam

 • Has A

  e fain dar nu e atat de ok !! plus ca se misca prea incet. touch id era superb mai ales sub display !

 • Ionut

  scenariu: ma rapeste cineva si am
  mainile legate la spate si banda pe gura dat totusi am acces la tel… CUM NAIBA SUN LA 112..?!?

 • Srb Srb

  hey SIRI: dial 112

 • Visan Teodor

  Cred ca cineva ar trebui ca,macar din cand in cand,sa scoata capul din fundul lui “EverythingApplePro”.Zic si eu,nu dau cu parul.

 • Visan Teodor

  Exact,siri te intelege chiar daca ai banda pe gura…cand ea,saraca,nu intelege nici daca vorbesti cu accent.

 • RaduD

  Dacă nu vorbești cu prune-n gura și rostești calm cuvintele in engleza(deocamdată), eu zic ca Siri merge decent..

 • Srb Srb

  nu exista telefon ce sa te scoata dintr-o astfel de situatie…astia sunt doar oameni nebuni ce cauta situatii de genula cesta ca sa aiba ceva negativ de zis…maimute fara minte
  Macar cu un apple watch la mana, daca te omoara acel cineva, simte ca nu mai ai puls si suna la ambulanta

 • Srb Srb

  dar cum va apela pt tine daca te omoara cineva, sa te duca la morga?
  vezi pt asta exista apple watch, in caz ca il mai ai la mana,simte ca nu mai ai pulse si anunta ambulanta

 • Srb Srb

  despre el este vorba in acest articol? nici nu este mentionat…cine/ce este acest “‘EverythingApplePro”?

 • Visan Teodor

  Mesajul a fost scris strict că o glumă,e normal că nici un telefon nu te poate scăpa dintr-o astfel de situație.

 • Visan Teodor

  El e sursa din umbră a multor articole de pe aici.

 • Visan Teodor

  Văd că a dispărut un mesaj al tau in care mă întrebai dacă mă oftic că EverythingApplePro este faimos și eu nu…in schimb apare mesaj in care mă întrebi cine este individul respectiv.Nu mă oftic,eu nu as putea sa mă prostituez pentru Apple in felul în care o face el.Acum,că e faimos,bravo lui.

 • Pare interesant. Acum rămâne de probat în viața reală, in toate situațiile: luminozitate scăzută, dispozitivul așezat pe masă/birou, cu ochelari de soare/schi…

 • Srb Srb

  pe Iunut il stiu si nu glumea, omull chiar are probleme pt ca este in business cu cocaina

 • Srb Srb

  a disparut pt ca nu am vrut sa te “Ating” si sa incep cu tine iar o lunga polemica dar vad ca deja ai fost atins la sentimente din moment ce comentezi si incerci sa te justifici la un reply ce a fost editat la niciun minut dupa postare

 • Visan Teodor

  A,pai in cazul asta ii trebuie un Nokia 1100,se spune că ăla nu poate fi interceptat de politie…sa simplificam,cu ăla chiar ar fi mâncat.

 • Visan Teodor

  Pai eu nu stau doar cu telefonul in mână iar notificările de la site le am oprite…am primit însă mail,și așa am văzut mârlănia.Polemica e bună,nu asta cauți de fiecare data.Sau poate cauți conversație doar cu persoane care nu știu cine ești?Nu îmi răspunde,nu am chef sa continui.

 • Srb Srb

  ok, uita ce am scris in kkt, din cauza asta am si editat si scris cu totul altceva

 • Srb Srb

  nu mai exista Nokia 1100

 • Ionut

  @Srb poate vb de alt Ionut, eu scriu msj f rar..
  dar referitor la msj meu, evident ca era in spirit de gluma, dar totusi un scenariu posibil…
  scenariu2: cum platesc de HALOOWEEN cu ApplePay..?🤡

 • Îți scanezi “noua înfățișare”. Glumesc! Rămâne să testăm această nouă tehnologie. Este posibil ca în unele cazuri să fie mai dificilă deblocarea cu FaceID decât cu TouchID. Dar până nu vedem cum funcționează în viața reală putem doar să ne dăm cu părerea. Dar în situația pe care ai expus-o tu de Halloween este destul de interesant ce se poate face cu acest FaceID. Este o situație reală.

 • Visan Teodor

  Nu se mai comercializează,dar e la mare căutare(cică) printre așa-zișii interlopi.

 • Visan Teodor

  :))

 • Antistar

  la fel cum platesti astazi cu manusi de snowboard (fara degete) pe partie

 • Terrymada

  Tare curios sunt despre cum va functiona. Imi imaginez diferite situatii in care va da gres insa astept sa il vad in realitate:) oricum e clar un progres fata de orice alt sistem de recunoastere faciala.

 • Jayson Cirin

  “oricum e clar un progres fata de orice alt sistem de recunoastere faciala” L-ai testat?

 • Cred ca te uiti prea mult pe youtube la baiatul ala. Cand e vreun articol cu ceva de la el, e video, in rest, de ce s-ar informa cineva despre ceva serios de acolo ?
  Si da, fac abstractie de, hai sa-i spun ironie, ca nu-mi amintesc sa-ti fi spus eu ceva de genul asta candva.

 • Visan Teodor

  Am văzut câteva clipuri,e adevărat,și pot spune că rar mi-a fost dat să văd asemenea “lingău”(daca îmi este permisă expresia).Hmm,bună întrebare ai pus,dar am una și mai “corectă” dar o țin pentru mine,sunt sigur că știi despre ce întrebare e vorba.